Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kayısı Reçeli

Kayısı Reçeli
0
132

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kayısı Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

*1 kg Sert yollu Kayısı
*3 su bardağı toz şeker ( 600 gr Kadar)
*1 çay kaşığı limon tuzu veya çeyrek limon tuzu

Kayısı Reçeli Tarifi Yapılışı Kayısıları yıkayın Çekirdeklerini ayırın ve yayvan bir tencereye alın Üzerine şekeri yayın Tencereyi hafif sallayarak şekerin aşağıya ulaşmasını sağlayın Ağzını kapatıp bir gece veya sabahtan akşama kadar bekletin Sabah tencerenin ağzını açıp ocağa alın ve altını kısın Şeker tamamen eriyip, suyu kaynamaya başlayınca ısıyı yükseltin ve reçelin üzerindeki kefleri alın Altını tekrar kısın ve yavaş yavaş olgunlaşmasını sağlayın Bu esnada mümkünse kaşık sürmeden, tencereyi hafif sağa sola çevirerek reçeli karıştırmaya çalışın Çok miktarda reçel yapacaksanız bu tehlikeli olabilir Dikkatli olun! Kaşıkla karıştırdığınız zaman reçelde ezilmeler gelebilir! Reçeli indirmeye yakın limon tuzunu veya limon suyunu ekleyip karıştırın Reçelin suyundan bir kaşığa alın ve akıtın Son damla düşmekte çok zorlanıyorsa, reçelimizin kıvamı tam demektir Reçelin olgunlaşması, kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık yarım saat sürüyor Ocağın altını kapatın ve reçeli cam bir kavanoza alın Ağzına bir tülbent kapatın Soğuduktan sonra tülbenti alıp kapağını kapatın Güneş görmeyen serin bir yerde reçeli muhafaza edin AFİYET OLSUN
 
858,497Konular
981,928Mesajlar
29,944Kullanıcılar
coldsteez2Son üye
Üst Alt