Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kayısı Tatlısı (Bayburt Mutfağı)

Kayısı Tatlısı (Bayburt Mutfağı)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kayısı Tatlısı (Bayburt Mutfağı) Tarifi İçin Malzemeler

*2 orta boy kase kuru kayısı
*1 çay bardağı şeker
*1 yemek kaşığı tereyağı

Süslemek için ;


*İri dövülmüş ceviz

Kayısı Tatlısı (Bayburt Mutfağı) Tarifi Yapılışı Kayısılarımızı suda biraz bekleterek yıkayıp pişirme kabımıza alıyoruz Üzerine şekerini ilave edip yarısına kadar su (bir buçuk su bardağı kadar) ekliyoruz Ocağa alıp kaynadıktan sonra altını kısarak pişmeye bırakıyoruz Suyunu çektikten sonra üzerine yağını ilave ederek ezmeden yağının her tarafına gelmesi için tahta kaşıkla bir iki karıştırıyoruz Biraz da yağında kavurur gibi pişiriyoruz Yakmadan yağda biraz kızarması gerekiyor Altını kapatıp biraz soğuduktan sonra servis tabağına alıp üzerine bolca fındık ya da ceviz serpiyoruz Tatlımız servise hazırdır Az malzemeyle kısa sürede bir tat elde etmiş oluyoruz Bu tatlımız Bayburt iline aittir Ramazan ve bayramlarda yapılan bir tatlı çeşididir Bayburtta kullanılan ismi ise ‘Gaysefe’ dir Benim vazgeçemediğim tatlardan biridir Deneyeceklere afiyet olsun
 
858,496Konular
981,673Mesajlar
29,760Kullanıcılar
cumali12332Son üye
Üst Alt