iltasyazilim
FD Üye
Kayısı ve Ananaslı Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler Pandispanya tarifi 24? lük kalıp için:
*4 Adet Yumurta
*4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker·
*3 Türk Kahvesi Fincanı Un·
*1 Türk Kahvesi Fincanı Mısır veya Buğday Nişastası
*2 Yemek Kaşığı Kakao
*2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
*12 küçük çay bardağı madensuyu
*1 Paket Kabartma Tozu
*1 Paket Vanilya
Krema için malzemeler:
*500g labne peyniri
*600 ml kaymak
*1 paket vanilya
*60 g şeker
*Çikolata parçacıkları
Üzerini süslemek için:
*kayısı ve ananas
Kayısı ve Ananaslı Yaş Pasta Tarifi Yapılışı Yumurta aklarını ve sarılarını ayırıyorsunuz Yumurta aklarını çırparak kar haline getiriyorsunuzDiğer tarafta yumurta sarılarını ,vanilyayı ve şekeri ,iyice birbirine karışıp mayonez kıvamına gelene kadar çırpıyorsunuzDaha sonra sıvıyağı ekliyorsunuz Madensuyunu ekleyip fazla karıştırmadan kar halindeki yumurta aklarını ekliyorsunuztahta bir kaşıkla veya spatula ile karışımı fazla söndürmeden karıştırıp, elenmiş un+ nişasta + kabartmatozu + kakao karışımını ekliyorsunuz Yine kaşık veya çırpma teli yardımı ile karışımı birbirine yedirip yağlanmış çemberinize döküyorsunuzÖnceden ısıtmış olduğunuz fırınınızda yaklaşık 40 dk pişiriyorsunuz
Kremanın hazırlanışı:
labne peyniri şeker ve vanilyayı iyice çırpıyoruz krema olana kadar sonra ayrı bir kabta kaymağı çırpıyoruz labneli karışıma ekliyoruz içine çukolata parçacıkları ekleyip karıştırıyoruz
Kek ve kremamız hazır
Kekimizi ıslatmak için 1 su bardağı sütü ısıtalım içine biraz şeker ve kakao koyup karıştıralım kekimizi 2 ye bölelim kekimizi ıslatalım ve kremamızı sürelim üzeine diğer keki kapatalım ıslatalım ve kremayla her yerini spatula yardımı ile sıvayalım üzerini kayısı ve ananas dilimleri ile süsleyelim
Afiyet olsun!!
*4 Adet Yumurta
*4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker·
*3 Türk Kahvesi Fincanı Un·
*1 Türk Kahvesi Fincanı Mısır veya Buğday Nişastası
*2 Yemek Kaşığı Kakao
*2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
*12 küçük çay bardağı madensuyu
*1 Paket Kabartma Tozu
*1 Paket Vanilya
Krema için malzemeler:
*500g labne peyniri
*600 ml kaymak
*1 paket vanilya
*60 g şeker
*Çikolata parçacıkları
Üzerini süslemek için:
*kayısı ve ananas
Kayısı ve Ananaslı Yaş Pasta Tarifi Yapılışı Yumurta aklarını ve sarılarını ayırıyorsunuz Yumurta aklarını çırparak kar haline getiriyorsunuzDiğer tarafta yumurta sarılarını ,vanilyayı ve şekeri ,iyice birbirine karışıp mayonez kıvamına gelene kadar çırpıyorsunuzDaha sonra sıvıyağı ekliyorsunuz Madensuyunu ekleyip fazla karıştırmadan kar halindeki yumurta aklarını ekliyorsunuztahta bir kaşıkla veya spatula ile karışımı fazla söndürmeden karıştırıp, elenmiş un+ nişasta + kabartmatozu + kakao karışımını ekliyorsunuz Yine kaşık veya çırpma teli yardımı ile karışımı birbirine yedirip yağlanmış çemberinize döküyorsunuzÖnceden ısıtmış olduğunuz fırınınızda yaklaşık 40 dk pişiriyorsunuz
Kremanın hazırlanışı:
labne peyniri şeker ve vanilyayı iyice çırpıyoruz krema olana kadar sonra ayrı bir kabta kaymağı çırpıyoruz labneli karışıma ekliyoruz içine çukolata parçacıkları ekleyip karıştırıyoruz
Kek ve kremamız hazır
Kekimizi ıslatmak için 1 su bardağı sütü ısıtalım içine biraz şeker ve kakao koyup karıştıralım kekimizi 2 ye bölelim kekimizi ıslatalım ve kremamızı sürelim üzeine diğer keki kapatalım ıslatalım ve kremayla her yerini spatula yardımı ile sıvayalım üzerini kayısı ve ananas dilimleri ile süsleyelim
Afiyet olsun!!