iltasyazilim
FD Üye
Kayısı Ve Üzüm Hoşafı Tarifi İçin Malzemeler
*1 çorba kasesi kadar 4 e bölünmüş kuru kayısı
*1 su bardağı kuru üzüm
*Yarım su bardağından 1 parmak fazla toz şeker
*67 adet karanfil
*2 litre su
Kayısı Ve Üzüm Hoşafı Tarifi Yapılışı
Öncelikle kayısılarımız 1 adet kayısı 4e bölünecek şekilde doğranır
Güzelce birkaç kez yıkanır
Ardından bir su bardağı kuru üzümde yıkanır ve kayısı ile birlikte tencereye alınır
Karanfiller eklenir
Üzerine 2 litre suyumuz eklenir
Kaynamaya başladıktan sonra şekeri ilave edilir
1520 dk daha kaynatılır
Suyun azaldığını farkederseniz ister kaynar su ister soğuduktan sonra soğuk su ekleyebilirsiniz
Ocaktan alınan hoşaf dışarda 12 saat soğuduktan sonra buzdolabına alınır
İftarda soğuk soğuk afiyetle içilir
*1 çorba kasesi kadar 4 e bölünmüş kuru kayısı
*1 su bardağı kuru üzüm
*Yarım su bardağından 1 parmak fazla toz şeker
*67 adet karanfil
*2 litre su
Kayısı Ve Üzüm Hoşafı Tarifi Yapılışı
Öncelikle kayısılarımız 1 adet kayısı 4e bölünecek şekilde doğranır
Güzelce birkaç kez yıkanır
Ardından bir su bardağı kuru üzümde yıkanır ve kayısı ile birlikte tencereye alınır
Karanfiller eklenir
Üzerine 2 litre suyumuz eklenir
Kaynamaya başladıktan sonra şekeri ilave edilir
1520 dk daha kaynatılır
Suyun azaldığını farkederseniz ister kaynar su ister soğuduktan sonra soğuk su ekleyebilirsiniz
Ocaktan alınan hoşaf dışarda 12 saat soğuduktan sonra buzdolabına alınır
İftarda soğuk soğuk afiyetle içilir