iltasyazilim
FD Üye
Kayısılı Buz
500 gr kayısı (kuru da olabilir)
6 kahve fincanı toz şeker
1 su bardağı su
1 limonun suyu
Kayısılar yıkanır ve çekirdekleri çıkarılıp iyice ezilir (kuru kayısı ile yapılıyorsa, kaynatıldıktan sonra) ince delikli süzgeçten geçirilerek suyu alınır Toz şeker ile su bir kaba konarak orta ateşte kaynamaya verilir Şeker eriyinceye kadar kaynatıldıktan sonra kayısı ve limon suyu ilave edilerek iyice karıştırılır Ateşten alınıp soğumaya bırakılır Karışım soğuyunca başka bir kaba boşaltılır ve buzdolabının buzluğuna konur Her 2 saatte bir karıştırarak dondurma kıvamına getirilir Bu kıvamı alınca buzdolabının ayar düğmesi en son dereceye getirilir 1 saat kadar buzlukta tutulduktan sonra dondurma kaselerine konarak servis yapılır
500 gr kayısı (kuru da olabilir)
6 kahve fincanı toz şeker
1 su bardağı su
1 limonun suyu
Kayısılar yıkanır ve çekirdekleri çıkarılıp iyice ezilir (kuru kayısı ile yapılıyorsa, kaynatıldıktan sonra) ince delikli süzgeçten geçirilerek suyu alınır Toz şeker ile su bir kaba konarak orta ateşte kaynamaya verilir Şeker eriyinceye kadar kaynatıldıktan sonra kayısı ve limon suyu ilave edilerek iyice karıştırılır Ateşten alınıp soğumaya bırakılır Karışım soğuyunca başka bir kaba boşaltılır ve buzdolabının buzluğuna konur Her 2 saatte bir karıştırarak dondurma kıvamına getirilir Bu kıvamı alınca buzdolabının ayar düğmesi en son dereceye getirilir 1 saat kadar buzlukta tutulduktan sonra dondurma kaselerine konarak servis yapılır
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.