iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler,
Tabanı için,
1,5 paket yulaflı bisküvi
125 gr eritilmiş tereyağı
Kreması için,
750 gr labne peyniri
1 su bardağı gr toz şeker
2 paket vanilya
3 yumurta
Sos için,
Yarım kilo kayısı
1 çay bardağı toz şeker
2 paket vanilya
Yarım limonun suyu
Üzeri için file badem
Hazırlanışı,
Bisküvileri mutfak robotunda çekip toz haline getirin
Eritilmiş tereyağını ekleyerek iyice karışmasını sağlayın
Kelepçeli kalıbın tabanını yağlı kâğıtla kaplayın
Bisküvileri kalıbın tabanına bastırarak yayın
Buzdolabında 30 dakika kadar bekletin
Peynir, şeker ve vanilyayı bir kaba alarak mikserle çırpın
Yumurtaları ilave edin ve çırpmaya devam edin
Karışımı bisküvi tabanının üzerine dökün
Kelepçeli kalıbı fırın tepsisine yerleştirerek önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin
Oda ısısında soğumaya bırakın
Buzdolabına alarak 2 saat bekletin
Kayısıların çekirdeklerini çıkartıp kabuklarını soyun
Mutfak robotunda püre haline getirin
Şeker, limon suyu ve vanilya ekleyip orta ateşte 10 dakika pişirin
Soğuyunca kekin üzerine döküp, file badem serpiştirdikten sonra dondurma ile servis yapın
Tabanı için,
1,5 paket yulaflı bisküvi
125 gr eritilmiş tereyağı
Kreması için,
750 gr labne peyniri
1 su bardağı gr toz şeker
2 paket vanilya
3 yumurta
Sos için,
Yarım kilo kayısı
1 çay bardağı toz şeker
2 paket vanilya
Yarım limonun suyu
Üzeri için file badem
Hazırlanışı,
Bisküvileri mutfak robotunda çekip toz haline getirin
Eritilmiş tereyağını ekleyerek iyice karışmasını sağlayın
Kelepçeli kalıbın tabanını yağlı kâğıtla kaplayın
Bisküvileri kalıbın tabanına bastırarak yayın
Buzdolabında 30 dakika kadar bekletin
Peynir, şeker ve vanilyayı bir kaba alarak mikserle çırpın
Yumurtaları ilave edin ve çırpmaya devam edin
Karışımı bisküvi tabanının üzerine dökün
Kelepçeli kalıbı fırın tepsisine yerleştirerek önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin
Oda ısısında soğumaya bırakın
Buzdolabına alarak 2 saat bekletin
Kayısıların çekirdeklerini çıkartıp kabuklarını soyun
Mutfak robotunda püre haline getirin
Şeker, limon suyu ve vanilya ekleyip orta ateşte 10 dakika pişirin
Soğuyunca kekin üzerine döküp, file badem serpiştirdikten sonra dondurma ile servis yapın