iltasyazilim
FD Üye
Kayısılı Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1, 5 paket tuzsuz etimek
Islatmak için:
*Kayısı kompostosu
Muhallebisi için:
*1 litre süt
*1, 5 su bardağı şeker
*Yarım su bardağı irmik
*Yarım su bardağı un
*1 paket vanilin
*2 yemek kaşığı tereyağı
Üst katman için:
*1 paket krem şanti
*1 su bardağı süt
Süslemesi için:
*Kırık ceviz
Kayısılı Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı
Etimeklerimizi borcama diziyoruz Şerbet yerine evde yaptığım kayısı kompostosunu kullandım çok daha lezzetli oldu Süt şeker un irmik ve vanilini bir tencereye alıp bir kez çırpıyoruz ardından ocağa alıp çırpmaya devam ediyoruz Koyulaşmaya başlayınca altını kapatıp tereyağını ilave edip son kez karıştırıyoruz ve ocaktan alıp etimeklerimizin üzerine döküp soğumaya bırakıyoruz 1 su bardağı süt ile hazırlayıp buzluğa bıraktığımız bir paket krem şantiyi muhallebi soğuduktan sonra üzerine döküp yaydırıyoruz ve ceviz ile süsleyip servis ediyoruz Afiyet bal şeker olsun ))
*1, 5 paket tuzsuz etimek
Islatmak için:
*Kayısı kompostosu
Muhallebisi için:
*1 litre süt
*1, 5 su bardağı şeker
*Yarım su bardağı irmik
*Yarım su bardağı un
*1 paket vanilin
*2 yemek kaşığı tereyağı
Üst katman için:
*1 paket krem şanti
*1 su bardağı süt
Süslemesi için:
*Kırık ceviz
Kayısılı Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı
Etimeklerimizi borcama diziyoruz Şerbet yerine evde yaptığım kayısı kompostosunu kullandım çok daha lezzetli oldu Süt şeker un irmik ve vanilini bir tencereye alıp bir kez çırpıyoruz ardından ocağa alıp çırpmaya devam ediyoruz Koyulaşmaya başlayınca altını kapatıp tereyağını ilave edip son kez karıştırıyoruz ve ocaktan alıp etimeklerimizin üzerine döküp soğumaya bırakıyoruz 1 su bardağı süt ile hazırlayıp buzluğa bıraktığımız bir paket krem şantiyi muhallebi soğuduktan sonra üzerine döküp yaydırıyoruz ve ceviz ile süsleyip servis ediyoruz Afiyet bal şeker olsun ))