iltasyazilim
FD Üye
Kayısılı Komposto Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı toz şeker
*1, 5 su bardağı su
*1 elma (küçük küp küp doğranmış)
*10 tane taze kayısı (ayıklanmış, 34e bölünmüş)
*
Kayısılı Komposto Tarifi Yapılışı Eski bir gelenek Osmalı zamanında hamurlu, pilavlı yemeklerin sonrasında muhakkak komposto yada hoşaf içilirmiş
Sağlık içinde yararı var tabiki şeker oranı mümkün olduğunca az olmalı diyor doktorlar Ve Mübarek Ramazan günlerinde İftarSahur sofralarında, yaz sıcaklarında tavsiye ediyorlar
Su ve toz şekeri kısık ateşte şeker eriyene kadar kaynatalım Meyveleri ekleyelim, kısık ateşte elmalar ve kayısılar yumuşayana kadar kaynatalım Kompostomuzun ilk sıcaklığı geçip oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabında muhafaza edebilirsiniz
Sıcak yaz günlerinde, İftar ve Sahur sofralarınızda Serin serin tüketmenizi tavsiye ediyorum
Afiyet olsun
*1 su bardağı toz şeker
*1, 5 su bardağı su
*1 elma (küçük küp küp doğranmış)
*10 tane taze kayısı (ayıklanmış, 34e bölünmüş)
*
Kayısılı Komposto Tarifi Yapılışı Eski bir gelenek Osmalı zamanında hamurlu, pilavlı yemeklerin sonrasında muhakkak komposto yada hoşaf içilirmiş
Sağlık içinde yararı var tabiki şeker oranı mümkün olduğunca az olmalı diyor doktorlar Ve Mübarek Ramazan günlerinde İftarSahur sofralarında, yaz sıcaklarında tavsiye ediyorlar
Su ve toz şekeri kısık ateşte şeker eriyene kadar kaynatalım Meyveleri ekleyelim, kısık ateşte elmalar ve kayısılar yumuşayana kadar kaynatalım Kompostomuzun ilk sıcaklığı geçip oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabında muhafaza edebilirsiniz
Sıcak yaz günlerinde, İftar ve Sahur sofralarınızda Serin serin tüketmenizi tavsiye ediyorum
Afiyet olsun