iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
1 paket bebe bisküvisi,
2 yemek kaşığı un,
1 su bardağı tozşeker,
200 gr margarin,
1 adet yumurta,
12 litre süt,
250 gr kuru kayısı,
1 su bardağı fındık
Sosu için:
1 yemek kaşığı nişasta,
3 yemek kaşığı şeker,
4 yemek kaşığı kakao,
1,5 su bardağı su
Yapılışı:
Un, şeker ve yumurtayı bir tencereye koyup karıştırın Süt ilave ederek pişirin Ocaktan indirmeden yağ ilave ederek iyice karıştırıp ocaktan alın İçine bisküvileri kırarak karıştırın 23 saat suda bekletilmiş ve küçük doğranmış kayısıları ve iri dövülmüş fındık içlerini koyun Jelatin döşenmiş derin bir kaba boşaltın Buzdolabında 1 gece bekletin Sonra bir tabağa ters çevirin Sos malzemelerini karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirin Ilınınca parfenin üzerine döküp servis yapın
Afiyet olsun
1 paket bebe bisküvisi,
2 yemek kaşığı un,
1 su bardağı tozşeker,
200 gr margarin,
1 adet yumurta,
12 litre süt,
250 gr kuru kayısı,
1 su bardağı fındık
Sosu için:
1 yemek kaşığı nişasta,
3 yemek kaşığı şeker,
4 yemek kaşığı kakao,
1,5 su bardağı su
Yapılışı:
Un, şeker ve yumurtayı bir tencereye koyup karıştırın Süt ilave ederek pişirin Ocaktan indirmeden yağ ilave ederek iyice karıştırıp ocaktan alın İçine bisküvileri kırarak karıştırın 23 saat suda bekletilmiş ve küçük doğranmış kayısıları ve iri dövülmüş fındık içlerini koyun Jelatin döşenmiş derin bir kaba boşaltın Buzdolabında 1 gece bekletin Sonra bir tabağa ters çevirin Sos malzemelerini karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirin Ilınınca parfenin üzerine döküp servis yapın
Afiyet olsun