Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kayısılı Parfe ( Fırlama Tim )

Kayısılı Parfe ( Fırlama Tim )

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler:
1 paket bebe bisküvisi,
2 yemek kaşığı un,
1 su bardağı tozşeker,
200 gr margarin,
1 adet yumurta,
12 litre süt,
250 gr kuru kayısı,
1 su bardağı fındık

Sosu için:
1 yemek kaşığı nişasta,
3 yemek kaşığı şeker,
4 yemek kaşığı kakao,
1,5 su bardağı su



Yapılışı:
Un, şeker ve yumurtayı bir tencereye koyup karıştırın Süt ilave ederek pişirin Ocaktan indirmeden yağ ilave ederek iyice karıştırıp ocaktan alın İçine bisküvileri kırarak karıştırın 23 saat suda bekletilmiş ve küçük doğranmış kayısıları ve iri dövülmüş fındık içlerini koyun Jelatin döşenmiş derin bir kaba boşaltın Buzdolabında 1 gece bekletin Sonra bir tabağa ters çevirin Sos malzemelerini karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirin Ilınınca parfenin üzerine döküp servis yapın

Afiyet olsun




 
858,497Konular
981,955Mesajlar
29,954Kullanıcılar
umutkya2941Son üye
Üst Alt