iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
2,5 su bardağı kayısı suyu
2 yemek kaşığı nişasta
1,5 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
5 adet kuru kayısı
Hazırlanışı
Orta boy bir tencereye tereyağını alıp eritin
Kayısı suyu, nişasta ve vanilyayı tencereye ilave edin
Sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin
Tencereyi ocaktan indirip ılınması için bekletin
Ilındıktan sonra kâselere pay edin
Derin dondurucuda 35 dakika bekletin
Sürenin sonunda kâseleri servis tabağına ters çevirin
Kuru kayısıları küçük küçük doğrayıp parfelerin üzerini süsleyin
Soğuk servis yapın
Afiyet olsun
2,5 su bardağı kayısı suyu
2 yemek kaşığı nişasta
1,5 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
5 adet kuru kayısı
Hazırlanışı
Orta boy bir tencereye tereyağını alıp eritin
Kayısı suyu, nişasta ve vanilyayı tencereye ilave edin
Sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin
Tencereyi ocaktan indirip ılınması için bekletin
Ilındıktan sonra kâselere pay edin
Derin dondurucuda 35 dakika bekletin
Sürenin sonunda kâseleri servis tabağına ters çevirin
Kuru kayısıları küçük küçük doğrayıp parfelerin üzerini süsleyin
Soğuk servis yapın
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.