iltasyazilim
FD Üye
Kayısılı Pilav nasıl yapılır
Kayısılı Pilav yapılışı
Kayısılı Pilav Malzemeler
2 Su Bardağı Çilav (kokulu bir pirinç türü)
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
3 Su Bardağı Et Suyu
200 gr Kuru Kayısı
1 Tatlı Kaşığı Safran, Tuz
Kayısılı Pilav Yemeğin Tarifi
Safranı et suyu kaynarken ek ederek ateşi kapatın
Çilavı bir saat süreyle soğuk suda beklettikten daha sonra tereyağında kavurun ve safranlı et suyu ile tuzunu ekleyin
Öteki tarafta kayısıları küp biçiminde doğrayıp 56 dakika haşladıktan daha sonra süzün
Pilav pişince ateşten indirin Kayısıları ekleyerek karıştırın ve demlenmeye bırakın *
Kayısılı Pilav yapılışı
Kayısılı Pilav Malzemeler
2 Su Bardağı Çilav (kokulu bir pirinç türü)
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
3 Su Bardağı Et Suyu
200 gr Kuru Kayısı
1 Tatlı Kaşığı Safran, Tuz
Kayısılı Pilav Yemeğin Tarifi
Safranı et suyu kaynarken ek ederek ateşi kapatın
Çilavı bir saat süreyle soğuk suda beklettikten daha sonra tereyağında kavurun ve safranlı et suyu ile tuzunu ekleyin
Öteki tarafta kayısıları küp biçiminde doğrayıp 56 dakika haşladıktan daha sonra süzün
Pilav pişince ateşten indirin Kayısıları ekleyerek karıştırın ve demlenmeye bırakın *