Kayısılı Tart tarifi Kayısılı Tart Kayısılı Tart Fındıklı tart hamuru için limon rendelenir ve suyu sıkılır Limon suyu ve rendesi öteki malzemelerle birlikte karıştırılır, hamur istenilen kıvama gelinceye kadar elde yoğrulurKayısılı Tart Malzemeler; Fındıklı Tart Hamuru için: 250 gr Toz findik, 175 gr margarin, 175 gr un , 140 gr pudra şekeri, 2 adet yumurta sarısı, 12 adet limon, 1 çay kaşığı tarçın Sos için: 400 gr kayısı marmeladı Fındıklı tart hamuru için limon rendelenir ve suyu sıkılır Limon suyu ve rendesi öteki malzemelerle birlikte karıştırılır, hamur istenilen kıvama gelinceye kadar elde yoğrulur 30 dakika dolapta dinlendirilir Hamur merdaneyle açılır, tart kalıbına yerleştirilir ve hamurun fazlası alınır, üstteki yüzey süslemesi için saklanır Tart hamurunun içi kayısı marmeladı ile doldurulur Gelişen hamur tırtıllı kesici yardımıyla gösterilen şekilde kesilir Kesilen tırtıllı hamur şeritleri ile tartın üzerine şekiller verilir 180 C'lik fırında 3540 dakika pişirilir Basit gelsin