Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kayısılı yoğurt pastası

Kayısılı yoğurt pastası
0
101

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Farklı bir lezzet








Malzemeler

İki buçuk su bardağı toz haline getirilmiş kakaolu bisküvi
3 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
Üzeri için:
Yarım limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
1 su bardağı tepeleme pudraşekeri
250 gram yoğurt
12 yaprak jelatin
2 su bardağı irice doğranmış kayısı
1 paket krema
Kayısı püresi için:
250 gram taze veya kuru kayısı
2 çay bardağı su
2 yaprak jelatin
Yapılışı

Bisküvileri yağla birlikte karıştırıp macun kıvamına gelince, kelepçeli kalıba bastırarak yerleştirin Bir kabın içinde limon suyu, limonun rendelenmiş kabuğu, pudraşekeri ve yoğurdu karıştırın 12 yaprak jelatini soğuk suda yumuşatın Suyunu, çok az kalacak şekilde süzün ve jelatinleri ısıtın Yavaşça ve sürekli karıştırarak yoğurtlu karışıma ilave edin Katılaşmaya başlayınca, iyice çırpılmış kremayı ve irice doğranmış kayısı parçalarını ilave edin Karışımı kelepçeli kalıba boşaltın Buzdolabında sertleşmeye bırakın Bu arada kayısı püresi için, kayısıları irice doğrayın Bir tencereye aktarıp, 2 çay bardağı suda bir taşım kaynatarak ocaktan alın 2 yaprak jelatini soğuk suda yumuşatın Ardından az su ile hafif ateşte tamamen eritin Bu karışımı yavaşça kayısıya ilave edin Buzdolabındaki yoğurtlu karışımın üzerine döküp, tekrar buzdolabına alın ve bir gece bekletin Ertesi gün dilimleyerek servis yapın
 
858,497Konular
981,955Mesajlar
29,954Kullanıcılar
umutkya2941Son üye
Üst Alt