iltasyazilim
FD Üye
Farklı bir lezzet
Malzemeler
İki buçuk su bardağı toz haline getirilmiş kakaolu bisküvi
3 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
Üzeri için:
Yarım limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
1 su bardağı tepeleme pudraşekeri
250 gram yoğurt
12 yaprak jelatin
2 su bardağı irice doğranmış kayısı
1 paket krema
Kayısı püresi için:
250 gram taze veya kuru kayısı
2 çay bardağı su
2 yaprak jelatin
Yapılışı
Bisküvileri yağla birlikte karıştırıp macun kıvamına gelince, kelepçeli kalıba bastırarak yerleştirin Bir kabın içinde limon suyu, limonun rendelenmiş kabuğu, pudraşekeri ve yoğurdu karıştırın 12 yaprak jelatini soğuk suda yumuşatın Suyunu, çok az kalacak şekilde süzün ve jelatinleri ısıtın Yavaşça ve sürekli karıştırarak yoğurtlu karışıma ilave edin Katılaşmaya başlayınca, iyice çırpılmış kremayı ve irice doğranmış kayısı parçalarını ilave edin Karışımı kelepçeli kalıba boşaltın Buzdolabında sertleşmeye bırakın Bu arada kayısı püresi için, kayısıları irice doğrayın Bir tencereye aktarıp, 2 çay bardağı suda bir taşım kaynatarak ocaktan alın 2 yaprak jelatini soğuk suda yumuşatın Ardından az su ile hafif ateşte tamamen eritin Bu karışımı yavaşça kayısıya ilave edin Buzdolabındaki yoğurtlu karışımın üzerine döküp, tekrar buzdolabına alın ve bir gece bekletin Ertesi gün dilimleyerek servis yapın
Malzemeler
İki buçuk su bardağı toz haline getirilmiş kakaolu bisküvi
3 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
Üzeri için:
Yarım limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
1 su bardağı tepeleme pudraşekeri
250 gram yoğurt
12 yaprak jelatin
2 su bardağı irice doğranmış kayısı
1 paket krema
Kayısı püresi için:
250 gram taze veya kuru kayısı
2 çay bardağı su
2 yaprak jelatin
Yapılışı
Bisküvileri yağla birlikte karıştırıp macun kıvamına gelince, kelepçeli kalıba bastırarak yerleştirin Bir kabın içinde limon suyu, limonun rendelenmiş kabuğu, pudraşekeri ve yoğurdu karıştırın 12 yaprak jelatini soğuk suda yumuşatın Suyunu, çok az kalacak şekilde süzün ve jelatinleri ısıtın Yavaşça ve sürekli karıştırarak yoğurtlu karışıma ilave edin Katılaşmaya başlayınca, iyice çırpılmış kremayı ve irice doğranmış kayısı parçalarını ilave edin Karışımı kelepçeli kalıba boşaltın Buzdolabında sertleşmeye bırakın Bu arada kayısı püresi için, kayısıları irice doğrayın Bir tencereye aktarıp, 2 çay bardağı suda bir taşım kaynatarak ocaktan alın 2 yaprak jelatini soğuk suda yumuşatın Ardından az su ile hafif ateşte tamamen eritin Bu karışımı yavaşça kayısıya ilave edin Buzdolabındaki yoğurtlu karışımın üzerine döküp, tekrar buzdolabına alın ve bir gece bekletin Ertesi gün dilimleyerek servis yapın