iltasyazilim
FD Üye
Kayısılı Yoğurt Şöleni Tarifi ,
Resimli Kayısılı Yoğurt Şöleni Tarifi ,
Kayısılı Yoğurt Şöleni
Malzemeler
400 gr taze kayısı
Yarım limonun suyu ve kabuğu
75 gr tozşeker
250 gr süzme yoğurt
125 gr krem şanti
Birkaç nane yaprağı
Yapılışı
Kayısıların üstteki tarafına bıçakla küçük bir çizik atın Yarım dakika kaynar suda bekletin Suyunu süzüp bir bıçak yardımıyla kabuklarını soyun İkiye bölün, çekirdeklerini çıkarıp doğrayın
Doğranmış kayısıları limon suyu ve 2 çorba kaşığı tozşeker ile birlikte sos tenceresinde 30 dakika değin marine edin
bu arada süzme yoğurdu rendelenmiş limon kabuğu ve artan şeker ile karıştırın
Krem şantiyi yedire yedire yoğurda ek edin Nane yapraklarını yıkayın 12 tanesini ince ine kıyıp yoğurda ek edin Kayısıların yarısını püre haline getirip yoğurda ekleyin
Birkaç kayısı parçasını süs için kenara ayırıp geri kalanını yoğurtlu karışıma ilave edin Tatlıyı yüksek kup bardaklarına paylaştırın Üzerini kayısı parçacıkları ve nane yaprakları ile süsleyip servis yapın
Sağlık Olsun *
Resimli Kayısılı Yoğurt Şöleni Tarifi ,
Kayısılı Yoğurt Şöleni
Malzemeler
400 gr taze kayısı
Yarım limonun suyu ve kabuğu
75 gr tozşeker
250 gr süzme yoğurt
125 gr krem şanti
Birkaç nane yaprağı
Yapılışı
Kayısıların üstteki tarafına bıçakla küçük bir çizik atın Yarım dakika kaynar suda bekletin Suyunu süzüp bir bıçak yardımıyla kabuklarını soyun İkiye bölün, çekirdeklerini çıkarıp doğrayın
Doğranmış kayısıları limon suyu ve 2 çorba kaşığı tozşeker ile birlikte sos tenceresinde 30 dakika değin marine edin
bu arada süzme yoğurdu rendelenmiş limon kabuğu ve artan şeker ile karıştırın
Krem şantiyi yedire yedire yoğurda ek edin Nane yapraklarını yıkayın 12 tanesini ince ine kıyıp yoğurda ek edin Kayısıların yarısını püre haline getirip yoğurda ekleyin
Birkaç kayısı parçasını süs için kenara ayırıp geri kalanını yoğurtlu karışıma ilave edin Tatlıyı yüksek kup bardaklarına paylaştırın Üzerini kayısı parçacıkları ve nane yaprakları ile süsleyip servis yapın
Sağlık Olsun *