Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kayıtlara Geçti: Bitcoin Madenciliğinde İlk Ölüm

Kayıtlara Geçti: Bitcoin Madenciliğinde İlk Ölüm
0
16

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
s-4539ce0c29c55326bfa669aa2a48b6b2cfc29010.jpg

Taylandlı 26 yaşındaki Bitcoin madencisi Danai Makmek, mesken imali madencilik donanımındaki bir arıza nedeniyle elektriğe kapılarak hayatını kaybetti. Danai'nin hayatını yitirmesi, kripto para madenciliği sırasında gerçekleşen birinci mevt olarak kayıtlara geçti.

Sputnik Türkçe’nin haberine nazaran Danai'nın kardeşi Apiwat, olayın gerçekleştiği günün öncesinde Danai'nin madencilik donanımında arıza olduğunu ve kendisinden tamir içi yardım istediğini söyledi. Apiwat, kardeşine düzeneği tamir etmenin tehlikeli olacağını söyleyerek sonraki gün teknisyen çağırma kelamı verdiğini fakat kardeşinin binlerce dolar pahasında Bitcoin ziyan edeceği için panikleyerek kendisini dinlemediğini belirtti.

Olayla ilgili gazetecilere açıklama yapan Apiwat, "Onu uyardım lakin sanırım panikledi ve bütün gece tamir etmek için uğraştı. Sonraki gün bir teknisyenle meskene geldiğimde onu düzeneğin başında meyyit buldum" dedi.

Apiwat, ayrıyeten kardeşinin daha evvel madencilik donanımının gücünü en üst seviyeye çıkarmak için sürat aşırtma (overclock) süreci yaptığını da söyledi.

Danai hastanede yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılamazken, polis konuta zorla girildiğine dair bir iz bulmadıklarını açıkladı.

Yetkilier, Danai'nın arızalı Bitcoin madenciliği bilgisayarı patladıktan sonra elektrik çarpması nedeniyle hayatını kaybettiğini söyledi.

858,460Konular
981,105Mesajlar
29,529Kullanıcılar
peaceSon üye
Üst Alt