Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kaymaçina nasıl yapılır? Arnavut tatlısı

Kaymaçina nasıl yapılır? Arnavut tatlısı
0
117

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
kaymacina_nasil_yapilir_arnavut_tatlisi_1561717284_6252.jpg

Boşnak mutfağının en meşhut lezzetlerinden biri olan Kaymaçinayı meskende denemek velev misiniz? Kaymaçina harika sütlü bir tatlı. Imalatı biraz zahmetli olsa da yemeğe doyum olmayacak olan kaymaçina yani Arnavut tatlısının tanımı bugünkü metnimizde.

Boşnakların en sevilen ve devletimizde en çok bilinen lezzeti börekleridir. Her köşede  kesinlikle açılan boşnak börekçilerine rakip olacak enfes bir tanım daha var. En az börekleri kadar lezzetli olan harika bir tatlı tanımını sizlerin beğenisine sunuyoruz. Kaymaçina ismini verdikleri bu tatlı, geleneksel haliyle üç materyalden yapılıyor: Süt, şeker ve yumurta. Garp mutfağının “custard” tipi kremalarına benzediği için kaymaçina tanımına vanilya özütünü dördüncü gerecidir. Kaymaçinanın içerdiği yumurta ölçüsü çokça görünebilir ancak hem pişirme hem de uzun bekletme vadesi yumurtanın vesair gereçlerle özleşmesini ve kokusunun hissedilmemesini sağlıyor. Pekala konutta nasıl yapılır?

KAYMAÇİNA TATLISI TANIMI:

GEREÇLER

5 adet yumurta
250 gram toz şeker
1 litre süt
1 paket vanilya 

nQh6X_1535887480_0633.png

YAPILIŞI

Yumurtaları bir kabın içine kırın ve yumurtalar köpürene kadar yeterlice çırpın. 

Daha sonra şekeri ekleyerek şekerler büsbütün eriyene kadar çırpmaya devam edin. 

Gereçlerin güzelce çırpıldığından emin olduktan sonra süt ve vanilyayı ekleyerek karıştırın. 

Oluşan karışımı orta büyüklükte bir borcamın içine boşaltın. 

dTGmO_1535887557_5781.jpg

Tatlıyı 180 noktada yaklaşık bir buçuk saat üzeri kızarana kadar pişirin. 

Pişme süreci bittikten sonra bir gece buzdolabında bekletin. 

Afiyet olsun...

PÜF NOKTASI: Tatlının imalat aşamasında en çok dikkat edilmesi gereken sütün içinde şekerin yeterlice erimesidir. Bununla bir arada tatlının konulacağı borcam en çokça 2 parmak derinliğinde olmalıdır. Tatlıyı istediğini meyve marmelatı ya da jölesiyle renklendirebilirsiniz. 
 

Similar threads

Boşnak mutfağının en meşhut lezzetlerinden biri olan Kaymaçinayı evde denemek ister misiniz? Kaymaçina muhteşem sütlü bir tatlı. Yapımı biraz zahmetli olsa da yemeğe doyum olmayacak olan kaymaçina yani Arnavut tatlısının tarifi bugünkü yazımızda. Boşnakların en sevilen ve ülkemizde en çok...
Cevaplar
0
Görüntüleme
110
Boşnak mutfağının en meşhut lezzetlerinden biri olan Kaymaçinayı meskende denemek velev misiniz? Kaymaçina mükemmel sütlü bir tatlı. Imalatı biraz zahmetli olsa da yemeğe doyum olmayacak olan kaymaçina yani Arnavut tatlısının tanımı bugünkü metnimizde. Boşnakların en sevilen ve devletimizde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
148
Boşnak mutfağının en meşhut lezzetlerinden biri olan Kaymaçinayı evde denemek ister misiniz? Kaymaçina muhteşem sütlü bir tatlı. Yapımı biraz zahmetli olsa da yemeğe doyum olmayacak olan kaymaçina yani Arnavut tatlısının tarifi bugünkü yazımızda. Boşnakların en sevilen ve ülkemizde en çok...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Boşnak mutfağının en meşhur lezzetlerinden biri olan Kaymaçina'yı evde denemek ister misiniz? Kaymaçina muhteşem sütlü bir tatlı. Yapımı biraz zahmetli olsa da yemeğe doyum olmayacak olan Kaymaçina yani Arnavut tatlısının tarifi bugünkü yazımızda. HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN Boşnakların en...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Arnavut tatlısı tarifi bazı yörelerde trileçe tatlısı olarak ta tanınır Tatlıyı severek tüketeceğinizi düşünüyoruz Hem hazırlanması kolay, hem de oldukça lezzetli bir tatlı Bu tatlının özelliği ise, süt kremasıyla hazırlanması ve mutlaka karamelle birlikte tüketilmesinden gelir Tatlının...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
858,496Konular
981,888Mesajlar
29,924Kullanıcılar
biliSon üye
Üst Alt