Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kaymaçina nasıl yapılır? Meşhur Üsküp tatlısı tarifi

Kaymaçina nasıl yapılır? Meşhur Üsküp tatlısı tarifi
0
148

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
kaymacina_nasil_yapilir_arnavut_tatlisi_1561717284_6252.jpg

Boşnak mutfağının en meşhut lezzetlerinden biri olan Kaymaçinayı meskende denemek velev misiniz? Kaymaçina mükemmel sütlü bir tatlı. Imalatı biraz zahmetli olsa da yemeğe doyum olmayacak olan kaymaçina yani Arnavut tatlısının tanımı bugünkü metnimizde.

Boşnakların en sevilen ve devletimizde en çok bilinen lezzeti börekleridir. Her köşede  kesinlikle açılan boşnak börekçilerine rakip olacak enfes bir tanım daha var. En az börekleri kadar lezzetli olan harika bir tatlı tanımını sizlerin beğenisine sunuyoruz. Kaymaçina ismini verdikleri bu tatlı, geleneksel haliyle üç materyalden yapılıyor: Süt, şeker ve yumurta. Garp mutfağının “custard” tipi kremalarına benzediği için kaymaçina tanımına vanilya özütünü dördüncü materyalidir. Kaymaçinanın içerdiği yumurta ölçüsü ziyade görünebilir lakin hem pişirme hem de uzun bekletme müddeti yumurtanın öbür materyallerle özleşmesini ve kokusunun hissedilmemesini sağlıyor. Evet konutta nasıl yapılır?

Xxm5r_1576138019_3376.jpeg

KAYMAÇİNA TATLISI TANIMI:

MATERYALLER

5 adet yumurta
250 gram toz şeker
1 litre süt
1 paket vanilya 

nQh6X_1535887480_0633.png

YAPILIŞI

Yumurtaları bir kabın içine kırın ve yumurtalar köpürene kadar yeterlice çırpın. 

Daha sonra şekeri ekleyerek şekerler büsbütün eriyene kadar çırpmaya devam edin. 

Gereçlerin düzgünce çırpıldığından emin olduktan sonra süt ve vanilyayı ekleyerek karıştırın. 

Oluşan karışımı orta büyüklükte bir borcamın içine boşaltın. 

dTGmO_1535887557_5781.jpg

Tatlıyı 180 aşamada yaklaşık bir buçuk saat üzeri kızarana kadar pişirin. 

Pişme süreci bittikten sonra bir gece buzdolabında bekletin. 

Afiyet olsun...

PÜF NOKTASI: Tatlının prodüksiyon aşamasında en çok dikkat edilmesi gereken sütün içinde şekerin düzgünce erimesidir.

Bununla bir arada tatlının konulacağı borcam en çokça 2 parmak derinliğinde olmalıdır. Tatlıyı istediğini meyve marmelatı ya da jölesiyle renklendirebilirsiniz. 
 
858,497Konular
981,903Mesajlar
29,928Kullanıcılar
tjay78Son üye
Üst Alt