Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kaymak Baklavası

Kaymak Baklavası
0
104

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler:

2 su bardağı süt
2 su bardağı soğuk su
1 çay bardağı yoğurt
1 paket eritilmiş margarin
2 su bardağı sıvı yağ aldığı kadar un
1 kg kaymak
Şerbeti İçin Gerekli Malzemeler:
3 kg toz şeker
2 litre su
Nohut tanesi kadar limon tuzu


Yapılışı:

Süt, su, eritilmiş margarin, yoğurt bir kaba konur Aldığı kadar un ilave edilir ve hamur yoğrulur Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır Yoğrulan hamur ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır Parçalar oklavayla ince ve büyük yufkalar şeklinde açılır Açılan yufkalar biraz bekletilir Bekletilen yufkaların yarısı yağlanmış baklava tepsisine üst üste konarak döşenir Yufkaların üstüne küçük parçalara kesilmiş kaymak konur Kalan yufkalar da bunun üzerine yerleştirilir Baklava şeklinde kesildikten sonra üzerine kızdırılmış yağ dökülür Fırında pişirilir Şerbeti şu şekilde hazırlanır: Bir tencereye şeker ve su konur Limon tuzu katılır Şerbet kaynatılır Soğutulmuş şerbet, fırından yeni çıkmış olan baklavanın üzerine dökülür

Not: Baklava en çok düğünlerde, nişanlarda ve bayramlarda yapılır Nişan günü kız evinden, oğlan evine baklava gelir Kız evi de baklavayı komşulara ve akrabalara dağıtır Dağıtılan bu baklavaya gız tadıdenir
 
858,496Konular
982,168Mesajlar
30,109Kullanıcılar
baverooSon üye
Üst Alt