iltasyazilim
FD Üye
Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*4 tane ayva
*8 kahve fincanı toz şeker
*1 çubuk tarçın
*78 karanfil
*Yarım limon
*1,5 lt su
Servis ederken üzeri için;
*Süt kaymağı
Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı Su içerisine limon sıkılarak kenara alınır Ayvalar ikiye bölünüp kabukları soyulur, çekirdekleri ayrılır ve limonlu suya kararmamaları için bırakılır Tüm ayvalar uygun bir tencereye dizilir Her yarım ayvanın üzerine bir kahve fincanı şeker eklenir Karanfiller ve ayva çekirdekleri tencerenin içine bırakılır Ayvaların altına yarım bardak limonlu sudan eklenir Kaynayana kadar normal ateşte, kaynadıktan sonra en küçük ocağa alınıp altı tamamen kısılarak ayvalar rengini değiştirene kadar yaklaşık 1,5 saat pişirilir Tamamen soğuyunca buzdolabına alınıp 34 saat iyice soğuması sağlanır Üzerinde kaymakla soğuk olarak servis edilir Afiyet olsun
*4 tane ayva
*8 kahve fincanı toz şeker
*1 çubuk tarçın
*78 karanfil
*Yarım limon
*1,5 lt su
Servis ederken üzeri için;
*Süt kaymağı
Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı Su içerisine limon sıkılarak kenara alınır Ayvalar ikiye bölünüp kabukları soyulur, çekirdekleri ayrılır ve limonlu suya kararmamaları için bırakılır Tüm ayvalar uygun bir tencereye dizilir Her yarım ayvanın üzerine bir kahve fincanı şeker eklenir Karanfiller ve ayva çekirdekleri tencerenin içine bırakılır Ayvaların altına yarım bardak limonlu sudan eklenir Kaynayana kadar normal ateşte, kaynadıktan sonra en küçük ocağa alınıp altı tamamen kısılarak ayvalar rengini değiştirene kadar yaklaşık 1,5 saat pişirilir Tamamen soğuyunca buzdolabına alınıp 34 saat iyice soğuması sağlanır Üzerinde kaymakla soğuk olarak servis edilir Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.