iltasyazilim
FD Üye
Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet ayva
*6 kahve fincanı şeker
*1 çubuk tarçın
*45 adet karanfil
*1 su bardağından biraz az su
Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle işe ayvaları temizledikten sonra kararmaması için limonlu su hazırlayarak başlayalım ? Derin bir kabın içine su doldurun İçine yarım limon suyu ekleyip karıştırın Ayvaları ortadan ikiye bölün İçlerini temizleyip kabuğunu soyun Ayva çekirdeklerini ayırıp bir kabın içinde biriktirin Bunları pişme sırasında ayvalara renk vermesi için kullanacağız ? Ayvaları kararmaması için bekletmeden limonlu suyun içine koyun Geniş bir tencereye ayvaları yerleştirin Ayvaların içine birer Türk kahvesi fincanı toz şeker ekleyin Karanfil, çubuk tarçın ve ayva çekirdeklerini de ekleyin Daha sonra suyunu ilave edip ocağa alın Su kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra da kısık ateşte ayvalar yumuşayıp rengini alana kadar pişirin Bu aşamada kontrollü olun ayvaların altı yanmasın Pişen ayvaları uygun bir tabağa alın Soğuduktan sonra kaymak ve cevizle süsleyip servis edebilirsiniz Şimdiden afiyet olsun ?
*3 adet ayva
*6 kahve fincanı şeker
*1 çubuk tarçın
*45 adet karanfil
*1 su bardağından biraz az su
Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle işe ayvaları temizledikten sonra kararmaması için limonlu su hazırlayarak başlayalım ? Derin bir kabın içine su doldurun İçine yarım limon suyu ekleyip karıştırın Ayvaları ortadan ikiye bölün İçlerini temizleyip kabuğunu soyun Ayva çekirdeklerini ayırıp bir kabın içinde biriktirin Bunları pişme sırasında ayvalara renk vermesi için kullanacağız ? Ayvaları kararmaması için bekletmeden limonlu suyun içine koyun Geniş bir tencereye ayvaları yerleştirin Ayvaların içine birer Türk kahvesi fincanı toz şeker ekleyin Karanfil, çubuk tarçın ve ayva çekirdeklerini de ekleyin Daha sonra suyunu ilave edip ocağa alın Su kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra da kısık ateşte ayvalar yumuşayıp rengini alana kadar pişirin Bu aşamada kontrollü olun ayvaların altı yanmasın Pişen ayvaları uygun bir tabağa alın Soğuduktan sonra kaymak ve cevizle süsleyip servis edebilirsiniz Şimdiden afiyet olsun ?