iltasyazilim
FD Üye
Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet ayva
*7 fincan toz şeker
*10 adet karanfil
*1 adet çubuk tarçın
*Ayvanın içinden çıkardığımız çekirdekler
*1 su bardağı su
*1 paket kaymak
Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle ayvalarımızı uzunlamasına ikiye bölüyoruz Bir kaşık yardımı ile içini oyuyoruz İçinden çıkardığımız çekirdekleri bir kenara alıyoruz Ayvalarımızı tencerenin içerisine yerleştiriyoruz Her birinin üstüne yarım fincan toz şeker döküyoruz Geri kalan toz şekerlerimizi de eşit miktarda üstlerine paylaştırıyoruz Karanfil tarçın ve çekirdeklerimizi de ekliyoruz Suyumuzu da koyduktan sonra kısık ateşte yaklaşık yarım saat pişiriyoruz Arada kontrol edelim kapağı biraz açık bırakalım Yoksa köpürüp taşabilir Piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz Servis ederken üzerine kaymak koyuyoruz Afiyet olsun
*4 adet ayva
*7 fincan toz şeker
*10 adet karanfil
*1 adet çubuk tarçın
*Ayvanın içinden çıkardığımız çekirdekler
*1 su bardağı su
*1 paket kaymak
Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle ayvalarımızı uzunlamasına ikiye bölüyoruz Bir kaşık yardımı ile içini oyuyoruz İçinden çıkardığımız çekirdekleri bir kenara alıyoruz Ayvalarımızı tencerenin içerisine yerleştiriyoruz Her birinin üstüne yarım fincan toz şeker döküyoruz Geri kalan toz şekerlerimizi de eşit miktarda üstlerine paylaştırıyoruz Karanfil tarçın ve çekirdeklerimizi de ekliyoruz Suyumuzu da koyduktan sonra kısık ateşte yaklaşık yarım saat pişiriyoruz Arada kontrol edelim kapağı biraz açık bırakalım Yoksa köpürüp taşabilir Piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz Servis ederken üzerine kaymak koyuyoruz Afiyet olsun