Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kaymaklı Ayva Tatlısı

Kaymaklı Ayva Tatlısı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

*4 adet ayva
*6 kahve fincanı şeker
*3 adet çubuk tarçın
*1 çay kaşığı karanfil
*3 su bardağı su

Süslemesi için;


*6 yemek kaşığı kaymak

Renk için;


*Ayva çekirdeklerini kullanabilirsiniz (çekirdekleri tencereye atmanız yeterli)
*Ben renk için nar çiçeği tozu kullanıyorum Her bir yarım ayvanın üzerine 1 yemek kaşığı

Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı Ayvaların kabukları soyulup ortadan ikiye kesilir Ayva çekirdekleri çıkartılır ve ayrı kaba konulur(renk için kullanılacak) Ayvalarımız limonlu suda 15 dakika bekletilir
Ayvalar sudan çıkartılıp tencereye ortası yarık şekilde dizilir Tencereye karanfil ve tarçın serpilir Her bir ayvanın üzerine kahve fincanı şeker ayvaların üzerini kaplayacak şekilde dökülür Ardından renk için nar çiçeği tozu şekerin üzerine serpilir Ayva çekirdekleri de tencereye serpildikten sonra tencerenin yarısına kadar sıcak su koyulur Tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte ayvalar yumuşayana kadar pişirilir
İyice yumuşayan ayvalar borcama alınıp soğumaya bırakılır Soğuduktan sonra üzerine kaymak koyarak servis yapılır*Afiyet olsun
 
858,496Konular
981,877Mesajlar
29,916Kullanıcılar
murymurySon üye
Üst Alt