iltasyazilim
FD Üye
Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet ayva
*6 kahve fincanı şeker
*3 adet çubuk tarçın
*1 çay kaşığı karanfil
*3 su bardağı su
Süslemesi için;
*6 yemek kaşığı kaymak
Renk için;
*Ayva çekirdeklerini kullanabilirsiniz (çekirdekleri tencereye atmanız yeterli)
*Ben renk için nar çiçeği tozu kullanıyorum Her bir yarım ayvanın üzerine 1 yemek kaşığı
Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı Ayvaların kabukları soyulup ortadan ikiye kesilir Ayva çekirdekleri çıkartılır ve ayrı kaba konulur(renk için kullanılacak) Ayvalarımız limonlu suda 15 dakika bekletilir
Ayvalar sudan çıkartılıp tencereye ortası yarık şekilde dizilir Tencereye karanfil ve tarçın serpilir Her bir ayvanın üzerine kahve fincanı şeker ayvaların üzerini kaplayacak şekilde dökülür Ardından renk için nar çiçeği tozu şekerin üzerine serpilir Ayva çekirdekleri de tencereye serpildikten sonra tencerenin yarısına kadar sıcak su koyulur Tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte ayvalar yumuşayana kadar pişirilir
İyice yumuşayan ayvalar borcama alınıp soğumaya bırakılır Soğuduktan sonra üzerine kaymak koyarak servis yapılır*Afiyet olsun
*4 adet ayva
*6 kahve fincanı şeker
*3 adet çubuk tarçın
*1 çay kaşığı karanfil
*3 su bardağı su
Süslemesi için;
*6 yemek kaşığı kaymak
Renk için;
*Ayva çekirdeklerini kullanabilirsiniz (çekirdekleri tencereye atmanız yeterli)
*Ben renk için nar çiçeği tozu kullanıyorum Her bir yarım ayvanın üzerine 1 yemek kaşığı
Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı Ayvaların kabukları soyulup ortadan ikiye kesilir Ayva çekirdekleri çıkartılır ve ayrı kaba konulur(renk için kullanılacak) Ayvalarımız limonlu suda 15 dakika bekletilir
Ayvalar sudan çıkartılıp tencereye ortası yarık şekilde dizilir Tencereye karanfil ve tarçın serpilir Her bir ayvanın üzerine kahve fincanı şeker ayvaların üzerini kaplayacak şekilde dökülür Ardından renk için nar çiçeği tozu şekerin üzerine serpilir Ayva çekirdekleri de tencereye serpildikten sonra tencerenin yarısına kadar sıcak su koyulur Tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte ayvalar yumuşayana kadar pişirilir
İyice yumuşayan ayvalar borcama alınıp soğumaya bırakılır Soğuduktan sonra üzerine kaymak koyarak servis yapılır*Afiyet olsun