iltasyazilim
FD Üye
Kaymaklı Baklava Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket tereyağ
*1 kahve fincanı kadar sıvı yağ
*1 paket baklavalık yufka
*1 paket kaymak
*200 gr şeker tozu
*1 paket bal
*200 gr toz antep fıstığı
Kaymaklı Baklava Tarifi Yapılışı *Tereyağ ve sıvı yağını eritiyor iyice kaynasın sonra soğumaya bırakın Baklavalık yufkanın üstüne yağ karışımını gezdiriyoruz üstüne bi kat daha yufka tekrar yağ karışımı tekrar yufka ama yağ gezdirmiyoruz Toz şeker ve antep fıstığı gezdiriyoruz *Yufkanın geniş bölümüne küçük küçük kaymak bırakıp katılıyoruz *Kaymak kısımları ortaya gelecek şekilde kesiyoruz Önceden açtığımız fırına yerleştiriyoruz ve kızarana kadar pişiyor fırından hemen çıkardıktan sonra üzerine bal geziyoruz bol bol sonra antep fıstığı gezdirip soğumasını bekliyoruz sonra afiyetle yiyoruz?
*1 paket tereyağ
*1 kahve fincanı kadar sıvı yağ
*1 paket baklavalık yufka
*1 paket kaymak
*200 gr şeker tozu
*1 paket bal
*200 gr toz antep fıstığı
Kaymaklı Baklava Tarifi Yapılışı *Tereyağ ve sıvı yağını eritiyor iyice kaynasın sonra soğumaya bırakın Baklavalık yufkanın üstüne yağ karışımını gezdiriyoruz üstüne bi kat daha yufka tekrar yağ karışımı tekrar yufka ama yağ gezdirmiyoruz Toz şeker ve antep fıstığı gezdiriyoruz *Yufkanın geniş bölümüne küçük küçük kaymak bırakıp katılıyoruz *Kaymak kısımları ortaya gelecek şekilde kesiyoruz Önceden açtığımız fırına yerleştiriyoruz ve kızarana kadar pişiyor fırından hemen çıkardıktan sonra üzerine bal geziyoruz bol bol sonra antep fıstığı gezdirip soğumasını bekliyoruz sonra afiyetle yiyoruz?