iltasyazilim
FD Üye
Kaymaklı Bal Kabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*14 bal kabağı
*1 su bardağı toz şeker
*1 paket krem santi
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı süt kaymağı
Üzerine;
*Ceviz
Kaymaklı Bal Kabağı Tatlısı Tarifi Yapılışı Bal kabağı soyulur dilimlenir üzerine şeker ilave edilir ve 35 saat bekletilir su salıp şeker eriyince kaynatılır suyunu çekene kadar pişirilir diğer tarafta krem santi ve 1 çay bardağı süt çırpılır süt kaymağını da ilave edip biraz daha çırpılır buzdolabında soğutulur servis yaparken kabağın üzerine dökülür ve cevizle süslenir servise hazır afiyet olsun
*14 bal kabağı
*1 su bardağı toz şeker
*1 paket krem santi
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı süt kaymağı
Üzerine;
*Ceviz
Kaymaklı Bal Kabağı Tatlısı Tarifi Yapılışı Bal kabağı soyulur dilimlenir üzerine şeker ilave edilir ve 35 saat bekletilir su salıp şeker eriyince kaynatılır suyunu çekene kadar pişirilir diğer tarafta krem santi ve 1 çay bardağı süt çırpılır süt kaymağını da ilave edip biraz daha çırpılır buzdolabında soğutulur servis yaparken kabağın üzerine dökülür ve cevizle süslenir servise hazır afiyet olsun