Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kaymaklı Balkabağı

Kaymaklı Balkabağı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER
1 kg balkabağı
12 adet limonun suyu
250 gr kaymak
250 gr dövülmüş ceviz içi
1 12 kg tozşeker

HAZIRLANIŞI
Bir gece önceden kabakların kabuklarını soyun, dilimleyin ve yayvan bir tencereye bir kat kabak bir kat toz şeker ve sonra tekrar bir kat kabak ve bir kat tozşeker olacak şekilde dizip kapağını kapatın ve dinlenmeye bırakın Sabah geceden dinlendirilen kabağı kısık ateşte pişirin ve pişerken limon suyunu da ekleyin Pişme işlemi bittikten sonra kabakları bir mikser ile püre haline getirin Cam bir kabın en alrına streç folyo serin ve kabak püresinin bir kısmını boşaltın Üzerine cevizin yarısını ve onun da üzerine kaymak ve en üst kata da kalan kabak püresini koyun Buzdolabında yaklaşık bir saat kadar bekletip, servis tabağına ters çevirin Üzerine kalan cevizi serpin
 
858,496Konular
982,227Mesajlar
30,145Kullanıcılar
ersinli205Son üye
Üst Alt