iltasyazilim
FD Üye
Kaymaklı Balkabaklı Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg kabak
*1 su bardağı toz şeker
*1 paket labne peyniri veya mascarpone peyniri
*1 paket krem santi
*Yarım su bardağı süt
*1 paket süt kaymağı
*1 5 kaşık nişasta
*1 tatlı kaşığı jelatin jöle
*Yarım çay bardağı sıcak su
Alt tabanı için ;
*Pandispanya veya iki paket burçak bisküvi
*5 kaşık tereyağı (bisküvi için)
Kaymaklı Balkabaklı Tatlı Tarifi Yapılışı Kabaklarımızı yıkayıp doğruyoruz ve tencereye koyuyoruz Şekerini ilave edip kabakları pişirelim Pişen kabakların suyu fazlaysa bir bardak alalım Pandispanyayı bu suyla ıslatalım Pişen kabakları rondodan geçirip içine nişastasını ilave edip tekrar pişirelim Pişirdiğimiz kabakları pandispanyamızın üzerine döküp bekletiyoruz Şimdi de üzerini hazırlayalım Krem şantiyi çırpıyoruz Kaymağını ve peynirini de katıp iyice karıştıralım Jölemizi sıcak suyla eritip katılaşana kadar bekleyelim Katılaşan jolemizi de hazırladığımız karışımın içine ilave edip karıştırıyoruz, sonra kabağın üstüne sürüyoruz 45 saat dolapta dinlendiriyoruz ve servise hazır hale getiriyoruz (Bir gece dolapta beklerse daha lezzetli oluyor) Afiyet olsunn
*1 kg kabak
*1 su bardağı toz şeker
*1 paket labne peyniri veya mascarpone peyniri
*1 paket krem santi
*Yarım su bardağı süt
*1 paket süt kaymağı
*1 5 kaşık nişasta
*1 tatlı kaşığı jelatin jöle
*Yarım çay bardağı sıcak su
Alt tabanı için ;
*Pandispanya veya iki paket burçak bisküvi
*5 kaşık tereyağı (bisküvi için)
Kaymaklı Balkabaklı Tatlı Tarifi Yapılışı Kabaklarımızı yıkayıp doğruyoruz ve tencereye koyuyoruz Şekerini ilave edip kabakları pişirelim Pişen kabakların suyu fazlaysa bir bardak alalım Pandispanyayı bu suyla ıslatalım Pişen kabakları rondodan geçirip içine nişastasını ilave edip tekrar pişirelim Pişirdiğimiz kabakları pandispanyamızın üzerine döküp bekletiyoruz Şimdi de üzerini hazırlayalım Krem şantiyi çırpıyoruz Kaymağını ve peynirini de katıp iyice karıştıralım Jölemizi sıcak suyla eritip katılaşana kadar bekleyelim Katılaşan jolemizi de hazırladığımız karışımın içine ilave edip karıştırıyoruz, sonra kabağın üstüne sürüyoruz 45 saat dolapta dinlendiriyoruz ve servise hazır hale getiriyoruz (Bir gece dolapta beklerse daha lezzetli oluyor) Afiyet olsunn