Kaymaklı bulgur pilavı, akşam yemeği için, et, tavuk yemeklerinin yanına ya da sulu zerzevat yemeklerinizin yanına nefis bir yancı. Ancak tek başına da başka şahane. Pekala kaymaklı bulgur pilavı nasıl yapılır? Kaymaklı bulgur pilavı nerenin? İşte tanımı:
Bulgur pilavı, pilav tanımları ortasında en çok sevilenlerden birebir vakitte çeşidi en fazla olanlardan biri. Et ve tavuk yemeklerinin yanına çok yakışan bulgur pilavının en farklı tanımlarından birini derledik: Kaymaklı bulgur pilavı. Sebzeler pilava sıhhat ve lezzet katıyor, rengarenk manzarası ise iç açıyor. Yiyenlerden saklayacağınız bir sırrı daha var bu pilavın. İçine son anda giren kaymağı. Yerken kimselerin anlamayacağı, pilavın lezzetini doruk noktasına çıkaran kaymak, yemeği sıradanlıktan kurtarıyor. Pekala, kaymaklı bulgur pilavı nasıl yapılır, gerekli materyaller neler?
KAYMAKLI BULGUR PİLAVI TANIMI:
MATERYALLER
1 su bardağı pilavlık bulgur
üzerini 1 parmak geçene kadar su
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 adet kırmızı kapya biber
1 orta uzunluk soğan
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı kaymak
1 çorba kaşığı nane
1 çorba kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
YAPILIŞI
1 çay bardağı yeşil mercimeği üzerini geçene kadar suyla haşlayın.
1 adet soğanı doğrayın ve 1 adet kapya biberi küp küp doğrayın.
Tencereye 1 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip, soğan ve biberleri kavurun.
Daha sonra içine 1 su bardağı pilavlık bulguru ve haşlanmış mercimeği de ek edip, üzerine iki buçuk bardak sıcak su ve ağız tadınıza nazaran tuz ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatıp ocağın altını orta harlı ateşe getirin.
Kaynamaya başladıktan sonra da altını kısın.
Öbür yandan ufak bir tavada 2 çorba kaşığı kaymağı eritip, düzgünce köpürtün. Üzerindeki oluşan köpükleri almayın.
Ocağın altını kapatıp 1’er çorba kaşığı nane ve pul biber ile 1 tatlı kaşığı karabiber eklenir.
Bu baharatları pişmekte olan pilavın üzerine gezdirin ve demlenmeye bırakın.
Afiyet olsun...