Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kaymaklı bulgur pilavı nasıl yapılır? En kolay kaymaklı bulgur pilavı tarifi

Kaymaklı bulgur pilavı nasıl yapılır? En kolay kaymaklı bulgur pilavı tarifi
0
31

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kaymakli_bulgur_pilavi_nasil_yapilir_1641366244_8199.jpg

Kaymaklı bulgur pilavı, akşam yemeği için, et, tavuk yemeklerinin yanına ya da sulu zerzevat yemeklerinizin yanına nefis bir yancı. Ancak tek başına da başka şahane. Pekala kaymaklı bulgur pilavı nasıl yapılır? Kaymaklı bulgur pilavı nerenin? İşte tanımı:



Bulgur pilavı, pilav tanımları ortasında en çok sevilenlerden birebir vakitte çeşidi en fazla olanlardan biri. Et ve tavuk yemeklerinin yanına çok yakışan bulgur pilavının en farklı tanımlarından birini derledik: Kaymaklı bulgur pilavı. Sebzeler pilava sıhhat ve lezzet katıyor, rengarenk manzarası ise iç açıyor. Yiyenlerden saklayacağınız bir sırrı daha var bu pilavın. İçine son anda giren kaymağı. Yerken kimselerin anlamayacağı, pilavın lezzetini doruk noktasına çıkaran kaymak, yemeği sıradanlıktan kurtarıyor. Pekala, kaymaklı bulgur pilavı nasıl yapılır, gerekli materyaller neler? 



KAYMAKLI BULGUR PİLAVI TANIMI:

MATERYALLER

1 su bardağı pilavlık bulgur
üzerini 1 parmak geçene kadar su
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 adet kırmızı kapya biber
1 orta uzunluk soğan
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı kaymak
1 çorba kaşığı nane
1 çorba kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber



YAPILIŞI

1 çay bardağı yeşil mercimeği üzerini geçene kadar suyla haşlayın.

1 adet soğanı doğrayın ve 1 adet kapya biberi küp küp doğrayın.

Tencereye 1 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip, soğan ve biberleri kavurun.

Daha sonra içine 1 su bardağı pilavlık bulguru ve haşlanmış mercimeği de ek edip, üzerine iki buçuk bardak sıcak su ve ağız tadınıza nazaran tuz ekleyin.


Tencerenin kapağını kapatıp ocağın altını orta harlı ateşe getirin.

Kaynamaya başladıktan sonra da altını kısın.

Öbür yandan ufak bir tavada 2 çorba kaşığı kaymağı eritip, düzgünce köpürtün. Üzerindeki oluşan köpükleri almayın.

Ocağın altını kapatıp 1’er çorba kaşığı nane ve pul biber ile 1 tatlı kaşığı karabiber eklenir.

Bu baharatları pişmekte olan pilavın üzerine gezdirin ve demlenmeye bırakın.

 

Afiyet olsun...


 
858,481Konular
981,457Mesajlar
29,614Kullanıcılar
zazahshaSon üye
Üst Alt