iltasyazilim
FD Üye
Kaymaklı Cevizli Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet ayva
*4 su bardağı su
*3 su bardağı şeker
*1 çubuk tarçın
*10 tane karanfil
*1 tutam kuru nar çiçeği
*Yarım limon
*Kaymak
*Ceviz
Kaymaklı Cevizli Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı Ayvaları soyup ikiye bölüp çekirdeklerini ayıklıyoruz Yarım ayvaların ön kısmı yukarı doğru olacak şekilde tencereye diziyoruz Şekeri ayvaların üzerine eşit şekilde döküyoruz Tarçın karanfil nar çiçeği ve yarım limonu da dörde bölüm hepsini ayvaların arasına yerleştiriyoruz Tencerenin kenarından suyu yavaş yavaş döküyoruz Ocağı açıp tencerenin kapağını kapatıp kaynatıyoruz Kaynadıktan sonra altını kısıp 1, 5 saat pişiriyoruz Ayvaları çatalla kontrol edip piştiyse ocaktan alıyoruz ve ayvaları borcama aldıktan sonra soğumaya bırakıyoruz Soğuduktan sonra ayvaların üzerine istediğimiz kadar kaymak ve onun üzerinede ceviz serpiyoruz Afiyet olsun
*4 adet ayva
*4 su bardağı su
*3 su bardağı şeker
*1 çubuk tarçın
*10 tane karanfil
*1 tutam kuru nar çiçeği
*Yarım limon
*Kaymak
*Ceviz
Kaymaklı Cevizli Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı Ayvaları soyup ikiye bölüp çekirdeklerini ayıklıyoruz Yarım ayvaların ön kısmı yukarı doğru olacak şekilde tencereye diziyoruz Şekeri ayvaların üzerine eşit şekilde döküyoruz Tarçın karanfil nar çiçeği ve yarım limonu da dörde bölüm hepsini ayvaların arasına yerleştiriyoruz Tencerenin kenarından suyu yavaş yavaş döküyoruz Ocağı açıp tencerenin kapağını kapatıp kaynatıyoruz Kaynadıktan sonra altını kısıp 1, 5 saat pişiriyoruz Ayvaları çatalla kontrol edip piştiyse ocaktan alıyoruz ve ayvaları borcama aldıktan sonra soğumaya bırakıyoruz Soğuduktan sonra ayvaların üzerine istediğimiz kadar kaymak ve onun üzerinede ceviz serpiyoruz Afiyet olsun