iltasyazilim
FD Üye
Kaymaklı Höşmerim (konya Usulu) Tarifi İçin Malzemeler
*2 kaşık tereyağı
*200 gr kaymak
*8 kaşık un
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı süt
*1 adet yumurta
Kaymaklı Höşmerim (konya Usulu) Tarifi Yapılışı Tereyağı ve kaymak bir tavada eritilir İçine un koyulur ve kısık ateşte karıştırılarak kavrulur ( un helvası gibi) Ayrı bir kapta yumurta ve şeker çırpılır İçine süt koyulur ve karıştırılır Tavada kavrulmuş un, yağ karışımına dökülür Karıştırılarak pişirmeye devam edilir Önce sıvı gibi gelebilir ama piştikçe koyulaşacaktır Kıvamı gelince tavaya yayılır ve altı kızartılır Sonra tabağa ters çevrilir Çok ama çok lezzetli bir tatlıdır Afiyet olsun
*2 kaşık tereyağı
*200 gr kaymak
*8 kaşık un
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı süt
*1 adet yumurta
Kaymaklı Höşmerim (konya Usulu) Tarifi Yapılışı Tereyağı ve kaymak bir tavada eritilir İçine un koyulur ve kısık ateşte karıştırılarak kavrulur ( un helvası gibi) Ayrı bir kapta yumurta ve şeker çırpılır İçine süt koyulur ve karıştırılır Tavada kavrulmuş un, yağ karışımına dökülür Karıştırılarak pişirmeye devam edilir Önce sıvı gibi gelebilir ama piştikçe koyulaşacaktır Kıvamı gelince tavaya yayılır ve altı kızartılır Sonra tabağa ters çevrilir Çok ama çok lezzetli bir tatlıdır Afiyet olsun