iltasyazilim
FD Üye
Kaymaklı Kadayıf Sarması Tarifi İçin Malzemeler
*400 gram çiğ kadayıf
İçi için
*150 gr fındık içi
*150 gr ceviz içi
*3 yemek kaşığı kaymak
Şerbeti için
*3 su bardağı toz şeker
*4 su bardağı su
*12 damla limon
Üzeri için
*Margarin ya da tereyağ
Kaymaklı Kadayıf Sarması Tarifi Yapılışı Merhaba öncelikle şerbetimizi hazırlayıp soğutuyoruz Ceviz içini ve fındık içini merdaneyle iri kalacak şekilde kırıp içine kaymağı ekleyip karıştırıyoruz Bir miktar aldığımız kadayıfı zemine serip iç harcını koyup sarıyoruz Diğer tarafta margarini eritip bir kısmını tepsiye döküyoruz Sardığımız kadayıfları tepsiye yerleştiriyoruz Üzerine eritip sıcağı çıkan yağımızı sürüp önceden ısıttığımız 160 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz Şerbet soğuk tatlımızın da ilk sıcağı çıktıktan sonra üzerine döküyoruz Ben bir gece beklettim dinlenince daha da güzel oluyor Afiyet olsun
*400 gram çiğ kadayıf
İçi için
*150 gr fındık içi
*150 gr ceviz içi
*3 yemek kaşığı kaymak
Şerbeti için
*3 su bardağı toz şeker
*4 su bardağı su
*12 damla limon
Üzeri için
*Margarin ya da tereyağ
Kaymaklı Kadayıf Sarması Tarifi Yapılışı Merhaba öncelikle şerbetimizi hazırlayıp soğutuyoruz Ceviz içini ve fındık içini merdaneyle iri kalacak şekilde kırıp içine kaymağı ekleyip karıştırıyoruz Bir miktar aldığımız kadayıfı zemine serip iç harcını koyup sarıyoruz Diğer tarafta margarini eritip bir kısmını tepsiye döküyoruz Sardığımız kadayıfları tepsiye yerleştiriyoruz Üzerine eritip sıcağı çıkan yağımızı sürüp önceden ısıttığımız 160 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz Şerbet soğuk tatlımızın da ilk sıcağı çıktıktan sonra üzerine döküyoruz Ben bir gece beklettim dinlenince daha da güzel oluyor Afiyet olsun