Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kaymaklı Künefe

Kaymaklı Künefe

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kaymaklı Künefe Tarifi İçin Malzemeler

*300 gram tel kadayıf
*150 gram tereyağı
*200 gram tuzsuz antakya peyniri (Ya da dil peyniri)

Künefeyi pişirmek için:


*50 gram tereyağı
*2 yemek kaşığı üzüm pekmezi

Şerbeti için:


*1, 5 su bardağı toz şeker
*1, 5 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı limon suyu

Süslemek için


*Antep fıstığı

Kaymaklı Künefe Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak şerbeti hazırlayacağız bir tencereye su ve şekeri koyup kaynatın
*20 25 dk kaynayan şerbete limon suyunu sıkıp ocaktan alın
*Tel kadayıfı genis bir tepsiye alın
*Elinizle açın kadayıfları tereyağını ekleyip kadayıfa yedirin
*Küçük boy yuvarlak tepsiye tereyağ ve pekmezi iyice karıştırıp yağlayın
*Üzerine kadayıfları bastırarak döşeyin üzerine peyniri ekleyin
*Üzerine bir kat daha kadayıf koyun
*Kalan tereyağ li pekmez li karışımı kadayıfın üzerine gezdirin
*Künefe tepsilerini kısık ateşte ocakta iki tarafını da kızaracak şekilde pişirin
*Pişen kadayıfı 5 dk dinlendirdikten sonra şerbeti üzerine gezdirin Şerbeti çekince üzerine kaymak koyarak servis edebilirsiniz Afiyet olsun
 
858,497Konular
981,933Mesajlar
29,944Kullanıcılar
coldsteez2Son üye
Üst Alt