iltasyazilim
FD Üye
Kaymaklı Mini Bazlamalar Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı süt (ılık)
*1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı şeker
*1, 5 tatlı kaşığı tuz
*1 küçük küp yaş maya
*4 yemek kaşığı kaymak
*45 su bardağı un (yaklaşık, kontrollü olarak siz kendinize göre ayarlayın )
Kaymaklı Mini Bazlamalar Tarifi Yapılışı Un hariç diğer tüm malzemeleri karıştırma kabına alıp güzelce karıştırıyoruz mayayı da eziyoruz boza kıvamı gibi pürüzsüz karışım elde edince, ele hafif yapışır kıvamda hamur elde ediyoruz Unla açılacağı için çok un eklemiyorum, çünkü o zaman sert olur ve puf puf olmaz Toparlayıp üstünü bir bezle kapatıp oda sıcaklığında mayalanmaya bırakıyoruz Zamanınız varsa 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz (benimki 30 dk Da mayalandı) Küçük bezeler şeklinde alıp hafif un serperek merdane yardımıyla 2 cm kalınlığında açıyoruz, çok ince olmasın, yoksa sert olur kabarmaz Sonra bir kapak yardımıyla(çaydanlığın alt büyük kapağını kullandım) keserek, ısınmış yapışmaz tavaya alıp üstünü kapatarak kontrollü şekilde, önce bir tarafını sonra diğer tarafını hafif kızarınca alıyoruz ve nefis bazlamalarımız hazır Dilerseniz arasını bıçakla kesip içine krem peynir, tereyağ, bal, çikolata vs Sürerek afiyetle yiyebilirsiniz Afiyet olsun
NOT: Bu tariften 1820 çok minik olmayan orta minik bazlamalarım çıktı
*3 su bardağı süt (ılık)
*1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı şeker
*1, 5 tatlı kaşığı tuz
*1 küçük küp yaş maya
*4 yemek kaşığı kaymak
*45 su bardağı un (yaklaşık, kontrollü olarak siz kendinize göre ayarlayın )
Kaymaklı Mini Bazlamalar Tarifi Yapılışı Un hariç diğer tüm malzemeleri karıştırma kabına alıp güzelce karıştırıyoruz mayayı da eziyoruz boza kıvamı gibi pürüzsüz karışım elde edince, ele hafif yapışır kıvamda hamur elde ediyoruz Unla açılacağı için çok un eklemiyorum, çünkü o zaman sert olur ve puf puf olmaz Toparlayıp üstünü bir bezle kapatıp oda sıcaklığında mayalanmaya bırakıyoruz Zamanınız varsa 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz (benimki 30 dk Da mayalandı) Küçük bezeler şeklinde alıp hafif un serperek merdane yardımıyla 2 cm kalınlığında açıyoruz, çok ince olmasın, yoksa sert olur kabarmaz Sonra bir kapak yardımıyla(çaydanlığın alt büyük kapağını kullandım) keserek, ısınmış yapışmaz tavaya alıp üstünü kapatarak kontrollü şekilde, önce bir tarafını sonra diğer tarafını hafif kızarınca alıyoruz ve nefis bazlamalarımız hazır Dilerseniz arasını bıçakla kesip içine krem peynir, tereyağ, bal, çikolata vs Sürerek afiyetle yiyebilirsiniz Afiyet olsun
NOT: Bu tariften 1820 çok minik olmayan orta minik bazlamalarım çıktı