iltasyazilim
FD Üye
Kaymaklı Pırasa Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kilo pırasa
*1 kase kaymak (ben ev yapımı yoğurdumun kaymağını kullandım, siz isterseniz hazır kullanabilirsiniz)
*4 adet yufka
*Tuz, karabiber, pulbiber
Sosu için;
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Yarım çay bardağı süt
*Yarım paket kabartma tozu
Üzerine sürmek için;
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 yumurta
*Susam çörekotu
Kaymaklı Pırasa Böreği Tarifi Yapılışı Merhaba
Lezzetli mi lezzetli tadına doyulmayacak bir börek tarifi Zaten pırasalı böreği seviyorum diyorsanız bir de kaymaklısını deneyin
Önce pırasayı güzelce yıkayalım İnce ince dilimleyip az yağlı tavada pırasalar ölünceye kadar sotelemeye devam edelim içine baharatları koyup altını kapatalım Ilımaya bırakalım Ilıyınca içine kaymağını koyup iyice karıştıralım Ayrı bir kapta sos malzemelerini iyice çırpın Yağlı tepsiye bir adet yufkayı serin içine 23 yemek kaşığı sostan sürelim Tekrar yufka tekrar sos, tekrar yufka olacak şekilde üçüncü yufkayı da yerleştirelim Üzerine pırasalı harcı döküp her yerine yayalım Üzerine tekrar dördüncü yufkayı serelim İlk serdiğimizin kenarlarını ortada olacak şekilde birleştirelim Kalan sosu üzerine dökelim Çırptığımız yoğurtlu yumurtalı sosu üzerine gezdirelim Üzerini susam ve çörekotu ile süsleyip 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dakika, üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirelim Ilıyınca dilimleyip servis yapalım
Afiyet bal şeker olsun
*Yarım kilo pırasa
*1 kase kaymak (ben ev yapımı yoğurdumun kaymağını kullandım, siz isterseniz hazır kullanabilirsiniz)
*4 adet yufka
*Tuz, karabiber, pulbiber
Sosu için;
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Yarım çay bardağı süt
*Yarım paket kabartma tozu
Üzerine sürmek için;
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 yumurta
*Susam çörekotu
Kaymaklı Pırasa Böreği Tarifi Yapılışı Merhaba
Lezzetli mi lezzetli tadına doyulmayacak bir börek tarifi Zaten pırasalı böreği seviyorum diyorsanız bir de kaymaklısını deneyin
Önce pırasayı güzelce yıkayalım İnce ince dilimleyip az yağlı tavada pırasalar ölünceye kadar sotelemeye devam edelim içine baharatları koyup altını kapatalım Ilımaya bırakalım Ilıyınca içine kaymağını koyup iyice karıştıralım Ayrı bir kapta sos malzemelerini iyice çırpın Yağlı tepsiye bir adet yufkayı serin içine 23 yemek kaşığı sostan sürelim Tekrar yufka tekrar sos, tekrar yufka olacak şekilde üçüncü yufkayı da yerleştirelim Üzerine pırasalı harcı döküp her yerine yayalım Üzerine tekrar dördüncü yufkayı serelim İlk serdiğimizin kenarlarını ortada olacak şekilde birleştirelim Kalan sosu üzerine dökelim Çırptığımız yoğurtlu yumurtalı sosu üzerine gezdirelim Üzerini susam ve çörekotu ile süsleyip 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dakika, üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirelim Ilıyınca dilimleyip servis yapalım
Afiyet bal şeker olsun