iltasyazilim
FD Üye
Kaymaklı Şöbiyet (Enfes Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
*10 adet baklavalık yufka
*125 gr tuzsuz tereyağı ya da margarin
Kaymağı için:
*1 su bardağı süt
*1 yemek kaşığı irmik
*1 yemek kaşığı kaymak
Şerbeti için:
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
Kaymaklı Şöbiyet (Enfes Lezzet) Tarifi Yapılışı Hem pratik, hem ekonomik, hem de acayip lezzetli bi tarifle karşınızdayım ??
Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz su ve şekeri bir tencerede karıştırıp ocağa alıyoruz kaynayınca 1 2 damla limon sıkıp kısık ateşte 15 dk kadar daha kaynamaya bırakıyoruz
En son soğuk bir yere alıp bekletiyoruz
1 su bardağı sütü 1 yemek kaşığı irmiği bir tencereye alıp kıvam alana kadar ocağın üzerinde tel ile karıştırıyoruz
Kaynayınca altını kapatıp kaymağı ekleyip karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz
Tereyağını eritip ılımaya bırakıyoruz
Baklavalık yufkaların her katına yağ sürüyoruz ve on katı bu şekilde tamamlıyoruz 10 Kata da yağ sürüp kareler kesiyoruz (Toplam 20 kare çıkacak) her bir kareye küçük küçük kaymak koyup üçgen şeklinde kapatıp borcam ya da fırın tepsisine diziyoruz
180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dk üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
Fırından çıkıp ilk sıcağını atınca şerbeti kaşık yardımıyla az az döküyoruz
Üzerine isteğimize göre toz fıstık koyup servis edebiliriz AFİYET OLSUN
*10 adet baklavalık yufka
*125 gr tuzsuz tereyağı ya da margarin
Kaymağı için:
*1 su bardağı süt
*1 yemek kaşığı irmik
*1 yemek kaşığı kaymak
Şerbeti için:
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
Kaymaklı Şöbiyet (Enfes Lezzet) Tarifi Yapılışı Hem pratik, hem ekonomik, hem de acayip lezzetli bi tarifle karşınızdayım ??
Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz su ve şekeri bir tencerede karıştırıp ocağa alıyoruz kaynayınca 1 2 damla limon sıkıp kısık ateşte 15 dk kadar daha kaynamaya bırakıyoruz
En son soğuk bir yere alıp bekletiyoruz
1 su bardağı sütü 1 yemek kaşığı irmiği bir tencereye alıp kıvam alana kadar ocağın üzerinde tel ile karıştırıyoruz
Kaynayınca altını kapatıp kaymağı ekleyip karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz
Tereyağını eritip ılımaya bırakıyoruz
Baklavalık yufkaların her katına yağ sürüyoruz ve on katı bu şekilde tamamlıyoruz 10 Kata da yağ sürüp kareler kesiyoruz (Toplam 20 kare çıkacak) her bir kareye küçük küçük kaymak koyup üçgen şeklinde kapatıp borcam ya da fırın tepsisine diziyoruz
180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dk üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
Fırından çıkıp ilk sıcağını atınca şerbeti kaşık yardımıyla az az döküyoruz
Üzerine isteğimize göre toz fıstık koyup servis edebiliriz AFİYET OLSUN