kaymaklı tatlı kaymakli tatlilar kaymakli tatli kaymaklı tatlılar kaymaklı tatlı Kaymaklı Yüzyıllık TatlıMalzemeler 2 kahve fincanı irmik 5 kahve fincanı un 1 paket kabartma tozu Yarım su bardağı ceviz içi (dövülmüş) Şurup için: 4 su bardağı su, 4 su bardağı toz şeker 1 kahve fincanı yoğurt 1 kahve fincanı sıvıyağ 3 kahve fincanı toz şeker 2 adet dövülmüş karanfil 1 tatlı kaşığı toz haşhaş 3 yumurta (oda sıcaklığında) 1 akarsu kaşığı mahlep (varsa) Yapılışı Verdana,Arial, Helvetica, sansserifHazırlanma süresi: 20 dk Pişme süresi: 40 dk Oda sıcaklığında yumurtaları ve toz şekeri derin kapta mikserle çırpın Üzerine sıvıyağı ve yoğurdu ekleyerek çırpmaya devam edip id Bir diğer kapta irmiği, unu, kabartma tozunu, ceviz içini, toz haşhaşı, dövülmüş karanfili ayrıntılarıyla karıştırın Varsa toz mahlebi de ekleyin Yumurtalı karışıma unlu karışımı tahta kaşıkla yedirmeye çalışarak ekleyin En Ince Ayrıntısına Kadar pürüzsüzleşen katı kıvamlı hamuru, yağladığınız orta zirve fırın kabına boşaltın 175 dereceye ayarlanmış fırında 3540 dk pişirin Şurup için, Suyu ve toz şekeri bir tencereye koyup orta ateşte pişirin Şurup kaynamaya başladıktan daha sonra, ocaktan alıp ılımasını bekleyin Fırından çıkardığınız sıcak tatlının üstüne ılık şurubu gezdirin 1520 dk çekmesini bekleyin Daha Sonra da dilimleyerek taze süt kaymağıyla servise sunun