Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kaymaklı Yağlama Kayseri Usulü

Kaymaklı Yağlama Kayseri Usulü

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kaymaklı Yağlama Kayseri Usulü Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;


*1 çay kaşığı yas maya
*1 çay kaşığı toz şeker
*Bir fiske tuz
*Ilık su
*Un
*( hamur kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur olacak yapılacak kisi sayısına göre un ve su miktarı artırılacağından oran vermiyorum )
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1 paket kaymak ( 100150 gram kadar)
*Tuz

Kaymaklı Yağlama Kayseri Usulü Tarifi Yapılışı Meşhur kayseri yağlamasını bilmeyen yoktur sanırım Biz Kayserililer ağız tadımızı iyi bilenler olarak nefis yağlamamızı farklı alternatiflerle de yaparız Salçalı soslu yağlama, tereyağlı yağlama vs gibi Bu tarifim de pazar kahvaltılarına nefis bir öneri mutlaka deneyin derim
Hamur malzemelerinden yumuşak bir hamur elde edelim bir müddet dinlendirelim Küçük bezeler alıp oklavayla açalım İster ocakta teflon tavada ister sacda pişirelim Diğer tarafta tavada tereyağı ve kaymağı eritelim bir fiske tuz ekleyip ocaktan alalım Hazırladığımız şebit ekmekleri tek tek tereyağlı kaymak karışımıyla yağlayalım üste üste koyarak yağlıyoruz Hepsi bitince dilimleyip servis ediyoruz
Not: kaymağı direkt olarak ta kullanabilirsiniz Ayrıca bal ve reçellerle yemesi nefis oluyor
 

Similar threads

Yağlama (Kayseri Usulü) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; *3 su bardağı un *Yarım paket instant maya *Tuz *Su Kıymalı harç için; *400 gr orta yağlı kıyma *1 orta boy soğan *2 yemek kaşığı domates salçası *3 adet sivri biber *Tuz *Karabiber *Pul biber *Sıvı yağ Yağlama...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Ev yapımı kıtır kıtır lavaş ekmeğinin üzerine dökülen kıymalı harçla tadına doyulmaz bir lezzete dönüşen Kayseri yağlamasını evinizde pratik bir tarifle kolaylıkla yapabilirsiniz. Kıyma, domates, biber ve çeşitli baharatlarla hazırlanan kayseri yağlaması 11 kat ince lavaşla hazırlanmaktadır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Yağlama (Kayseri) 4 su bardağı un 1 adet yumurta 1 su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket tereyağı İçi İçin; 2 adet kuru soğan 250 gr kıyma 3 çorba kaşığı sıvıyağ 1520 dal maydanoz karabiber tuz Üzeri İçin; 1 kase yoğurt 23 diş sarımsak tuz Yumurta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
Yağlama (Kayseri Yöresine Ait) Tarifi İçin Malzemeler Hamur İçin; *4 su bardağı un *Tuz *Yarım paket yaş maya *Su Harcı İçin; *300 g Kıyma *Yarım çay bardağı sıvı yağ *1 yemek kaşığı tereyağı(İsteğe Bağlı) *2 adet orta boy soğan *3 adet domates *Tuz *Karabiber *Bir yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
Develi Cıvıklısı (Yağlama Şebit) Tarifi İçin Malzemeler Hamur için; *3 su bardağı un *1 tatlı kasığı tuz *1 çay kaşığı şeker *1 yemek kaşığı kuru maya İç harcı için; *5 adet domates *1 kasık domates salçası *2 tane soğan yağ *Yarım kilo kıyma tuz *3 tane sivri biber Develi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
858,496Konular
982,249Mesajlar
30,154Kullanıcılar
fvhsfbSon üye
Üst Alt