iltasyazilim
FD Üye
Kaymakpare Tarifi İçin Malzemeler
*200 gr kaymak
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*1 paket vanilya
*3 ,5 su bardağı un
ŞERBETİ İÇİN
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
Kaymakpare Tarifi Yapılışı Çok sevdiğim ve çok pratik bir tatlı olan kaymakpare yapmak için ilk olarak bir tencereye şeker ve su ilave edilir kaynamaya başlayan şerbetin altı kapatılır ve soğumaya bırakılır Diğer tarafta un hariç diğer malzemeler yoğurma kabına alınır Un azar azar ilave edilip yoğrulur Yumuşak bir hamur olursa tatlımız dağılır O yüzden gerekirse un ilavesi yapın Biraz sert bir hamur elde ettikten sonra yuvarlak şekil verip tepsiye dizilir 180 derece fırında üzerleri çok hafif kızarana kadar pişirilir Fırından çıkan tatlıya soğuk şerbeti dökülür 23 saat dolapta dinlendirmeye bırakılan kaymakpareyi istediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz Afiyet olsun
*200 gr kaymak
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*1 paket vanilya
*3 ,5 su bardağı un
ŞERBETİ İÇİN
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
Kaymakpare Tarifi Yapılışı Çok sevdiğim ve çok pratik bir tatlı olan kaymakpare yapmak için ilk olarak bir tencereye şeker ve su ilave edilir kaynamaya başlayan şerbetin altı kapatılır ve soğumaya bırakılır Diğer tarafta un hariç diğer malzemeler yoğurma kabına alınır Un azar azar ilave edilip yoğrulur Yumuşak bir hamur olursa tatlımız dağılır O yüzden gerekirse un ilavesi yapın Biraz sert bir hamur elde ettikten sonra yuvarlak şekil verip tepsiye dizilir 180 derece fırında üzerleri çok hafif kızarana kadar pişirilir Fırından çıkan tatlıya soğuk şerbeti dökülür 23 saat dolapta dinlendirmeye bırakılan kaymakpareyi istediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz Afiyet olsun