iltasyazilim
FD Üye
Kaynana Kısırı Tarifi İçin Malzemeler
*1 bardak ince bulgur
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*1 tutam tuz
*1 tutam kekik
*1 tutam karabiber
*Maydanoz bir bağın yarısı
*Derotu bir bağın yarısı
*1 adet iri soğan
*1 diş sarımsak
*Sıcak su
Kaynana Kısırı Tarifi Yapılışı Bulguru sıcak suya ıslıyoruz suyunu çekene kadar bekliyoruz Ardından soğanımızı soyuyoruz Suyunu çeken bulgurumuzun üzerine ekliyoruz, sarımsağımızı *soyuyoruz eziyoruz onu da ekliyoruz Ardından yeşiliklerimiz olan dereotumuzu ve maydanozumu incecik doğruyoruz Onları da kabımıza alıyoruz,iki tane olan biber ve domates salçamızı da kabımıza alıp yoğurmaya başlıyoruz ,ben 20 dk filan yoğurdum ne kadar yoğurursak o kadar lezzetli oluyor yanına turşu ve marulla servis edilebilir ,şimdiden afiyet olsun
*1 bardak ince bulgur
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*1 tutam tuz
*1 tutam kekik
*1 tutam karabiber
*Maydanoz bir bağın yarısı
*Derotu bir bağın yarısı
*1 adet iri soğan
*1 diş sarımsak
*Sıcak su
Kaynana Kısırı Tarifi Yapılışı Bulguru sıcak suya ıslıyoruz suyunu çekene kadar bekliyoruz Ardından soğanımızı soyuyoruz Suyunu çeken bulgurumuzun üzerine ekliyoruz, sarımsağımızı *soyuyoruz eziyoruz onu da ekliyoruz Ardından yeşiliklerimiz olan dereotumuzu ve maydanozumu incecik doğruyoruz Onları da kabımıza alıyoruz,iki tane olan biber ve domates salçamızı da kabımıza alıp yoğurmaya başlıyoruz ,ben 20 dk filan yoğurdum ne kadar yoğurursak o kadar lezzetli oluyor yanına turşu ve marulla servis edilebilir ,şimdiden afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.