Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kaynanamdan Tarhana Tarifi ( Kastamonu Usulü)

Kaynanamdan Tarhana Tarifi ( Kastamonu Usulü)

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Kaynanamdan Tarhana Tarifi ( Kastamonu Usulü) İçin Malzemeler

*1 kilo kırmızı biber
*1 kilo yoğurt
*1 kilo domates
*2 paket tarhana baharatı (Aktarcılarda bulunur)
*Alabildiği kadar ve kulak memesini geçecek kadar un
*Yarım paket tuz
*1 kilo kadarda kuru soğan

Kaynanamdan Tarhana Tarifi ( Kastamonu Usulü) Yapılışı Selamun aleykum Arkadaşlar harika ve pratik bir tarif hazır alacağımıza içinde ne var ne yok bilmediğimiz tarhana şimdi kendi ellerimizle mis gibi yapıp hem kışlık hem çevremizi ikram edeceğimiz nefis el yapımı tarifimiz Tarhana çorbası seven arkadaşlarıma tavsiye ediyorum
Hazırlamasına başlıyalım
öncelik le kapaklı olan leğenimize yoğurdumuzu alalım İçine baharatımızı katalım 2 3 gün eşkimesini bekleyelim Ağzı kapalı sıcak güneş gören yerde
Sonra düdüklü tenceremize kırmızı biber domatesi soğanı alalım Bunları küp küp doğrayıp için e atalım 2 3 bardak su döküp 15 dak pişirelim Blender yardımı ile çorba kıvamı gibi yapalım Eşkimiş yoğurdumuzun için e tuzumuzu ilave edip karıştıralım ardından yapmış olduğumuz küreyi içine atalım Kulak memesini geçecek şekilde unumuzu döküp el yardımı ile yoğuralım 1 gün 1 gece bekletelim ağzı kapalı sonra zaten tarhana kabarcak her kabardığın da yoğuralım Dikkat edelim taşıramaya her kabardığında yoğuralım
Sonra buz dolabı poşetlerine azar azar alalım 5 yemek kaşığı kadar bütün malzemeyi böyle yapalım buzluğa atalım Ama eğer toz isterseniz kuruta bileceğiniz yer varsa azar azar alıp beze dökün 2 gün sıcakta kurumasını sağlayım İyice kuruyunca elinizle ufalayın isterseniz blender ile de toz haline getirebilirsiniz Resimde belirttiğim gibi ama yoksa normal buz dolabı poşetine koymanızda olur isteğe göre eve sonra dondurucuya atalım hem kış hem yaz tüketebilirsiniz
Tarhana çorbası nasıl yaparız bu tarife göre
Evet tarhanamızı hazırladık Ben buz dolabı poşetine koydum yapacağım vakit çıkarıyorum Tencereye alıyorum İçine 5 su bardağı su ekleyip durmadan karıştırıyorum Kaynadıktan sonra altını kapatın ister üstüne bir tavaya yağ alıp içine yemek kaşığı salça atın Kavurun çorbanın içine dökün İsterseniz kıyma da kavurup içine başka bir lezzet yapabilirsiniz Size kalmış damak tadınız nasıl sa baharat çok severler baharat az deyip pişerken de ilave edebilirsiniz
Not servis yaparken mis gibi kokması için ve misafirlerinizin bayılacağı nane serpip servis edebilirsiniz Afiyet olsun şimdiden resimlerinizi beklerim

858,496Konular
981,876Mesajlar
29,916Kullanıcılar
murymurySon üye
Üst Alt