iltasyazilim
FD Üye
Kaynar (Lohusa Şerbeti) Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet muskat
*3 adet havlıcan
*2 adet zencefil
*6 adet tane karabiber
*10 adet yeni bahar
*5 adet kabuk tarçın
*10 adet karanfil
*4, 5 litre su
*4 su bardağı şeker
Üzeri için;
*İri dövülmüş ceviz
Kaynar (Lohusa Şerbeti) Tarifi Yapılışı Tüm tane ve kabuk baharatlar ayrı ayrı 4 veya beş parçaya ayıracak kadar iri dövülür, daha sonra dövdüğümüz malzemeleri suyu şekeri koyup 3 saat kaynatıyoruz daha sonra soğuyunca süzüyoruz Sıcak olarak bardaklara koyulur Üzerine iri dövülmüş ceviz serpilerek ikram edilir Dilerseniz soğuk olarak da servis yapabilirsiniz
*3 adet muskat
*3 adet havlıcan
*2 adet zencefil
*6 adet tane karabiber
*10 adet yeni bahar
*5 adet kabuk tarçın
*10 adet karanfil
*4, 5 litre su
*4 su bardağı şeker
Üzeri için;
*İri dövülmüş ceviz
Kaynar (Lohusa Şerbeti) Tarifi Yapılışı Tüm tane ve kabuk baharatlar ayrı ayrı 4 veya beş parçaya ayıracak kadar iri dövülür, daha sonra dövdüğümüz malzemeleri suyu şekeri koyup 3 saat kaynatıyoruz daha sonra soğuyunca süzüyoruz Sıcak olarak bardaklara koyulur Üzerine iri dövülmüş ceviz serpilerek ikram edilir Dilerseniz soğuk olarak da servis yapabilirsiniz