iltasyazilim
FD Üye
Kaynatma Turşusu Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*10 adet yeşil sivri biber
*1 adet patlıcan
*1 adet limon
*2 diş sarımsak
*Tuz, kuru nane
*4 su bardağı su
Kaynatma Turşusu Yapımı Tarifi Yapılışı Öncelikle bugün bu tarifi bana hatırlatan suna hanıma teşekkürler Soru cevap bölümüne kaynatma turşu tarifini sormuştu Bende cevap vermiştim sonra yapmaya karar verdik 4 su bardağı suyu tencereye katalım tuzunu atalım ve yarım limon suyunu sıkalım suya Bizde bu arada patlıcanı soyalım sonra çok küçük olmayacak şekilde doğrayalım Biberleri de içini temizleyelim doğrayalım Ben bahçeden taze topladığım için çekirdekleri yoktu iç kısmını temizlemedim Kaynayan suya önce patlıcanları atalım iki dakika kaynadıktan sonra biberleri atalım İki dakikada bu şekilde pişsin Sonra süzelim fakat suyunun hepsini değil yarısını süzelim Sonra iki su bardağı soğuk su ekleyelim patlıcan ve biberleri katalım Kalan yarım limonu da sıkalım iyice ezdiğimiz sarımsakları da katıp üzerine nane atalım servise hazır Bu turşu bence soğuk güzel oluyor 1 saat dolapta bekletip servis yapılmalı diye düşünüyorum Afiyet olsun
*10 adet yeşil sivri biber
*1 adet patlıcan
*1 adet limon
*2 diş sarımsak
*Tuz, kuru nane
*4 su bardağı su
Kaynatma Turşusu Yapımı Tarifi Yapılışı Öncelikle bugün bu tarifi bana hatırlatan suna hanıma teşekkürler Soru cevap bölümüne kaynatma turşu tarifini sormuştu Bende cevap vermiştim sonra yapmaya karar verdik 4 su bardağı suyu tencereye katalım tuzunu atalım ve yarım limon suyunu sıkalım suya Bizde bu arada patlıcanı soyalım sonra çok küçük olmayacak şekilde doğrayalım Biberleri de içini temizleyelim doğrayalım Ben bahçeden taze topladığım için çekirdekleri yoktu iç kısmını temizlemedim Kaynayan suya önce patlıcanları atalım iki dakika kaynadıktan sonra biberleri atalım İki dakikada bu şekilde pişsin Sonra süzelim fakat suyunun hepsini değil yarısını süzelim Sonra iki su bardağı soğuk su ekleyelim patlıcan ve biberleri katalım Kalan yarım limonu da sıkalım iyice ezdiğimiz sarımsakları da katıp üzerine nane atalım servise hazır Bu turşu bence soğuk güzel oluyor 1 saat dolapta bekletip servis yapılmalı diye düşünüyorum Afiyet olsun