Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kaynatma Turşusu Yapımı

Kaynatma Turşusu Yapımı

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Kaynatma Turşusu Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

*10 adet yeşil sivri biber
*1 adet patlıcan
*1 adet limon
*2 diş sarımsak
*Tuz, kuru nane
*4 su bardağı su

Kaynatma Turşusu Yapımı Tarifi Yapılışı Öncelikle bugün bu tarifi bana hatırlatan suna hanıma teşekkürler Soru cevap bölümüne kaynatma turşu tarifini sormuştu Bende cevap vermiştim sonra yapmaya karar verdik 4 su bardağı suyu tencereye katalım tuzunu atalım ve yarım limon suyunu sıkalım suya Bizde bu arada patlıcanı soyalım sonra çok küçük olmayacak şekilde doğrayalım Biberleri de içini temizleyelim doğrayalım Ben bahçeden taze topladığım için çekirdekleri yoktu iç kısmını temizlemedim Kaynayan suya önce patlıcanları atalım iki dakika kaynadıktan sonra biberleri atalım İki dakikada bu şekilde pişsin Sonra süzelim fakat suyunun hepsini değil yarısını süzelim Sonra iki su bardağı soğuk su ekleyelim patlıcan ve biberleri katalım Kalan yarım limonu da sıkalım iyice ezdiğimiz sarımsakları da katıp üzerine nane atalım servise hazır Bu turşu bence soğuk güzel oluyor 1 saat dolapta bekletip servis yapılmalı diye düşünüyorum Afiyet olsun

Similar threads

Kaynatma Turşu Tarifi İçin Malzemeler *5 adet patlıcan *10 adet sivri biber *Azıcık su Sos için; *45 adet sarımsak doğranmış *Varsa biraz nar ekşisi yahut limon tuzu (her ikisini de koyabilirsiniz) *1 çay kaşığı yaprak biber *Kuru nane *Tuzlu Kaynatma Turşu Tarifi Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
130
Pratik Kaynatma Turşu Tarifi İçin Malzemeler *Yaklaşık yarım kilo kadar süs biberi (acı) *1*kaç tane domates *(isteğe göre turşuda ne olmasını istiyorsanız havuç lahana salatalık olabilir ) *3 bardak su *1 bardak sirke *1 çay kaşığı şeker *1 tatlı kaşığı kaya tuzu Pratik Kaynatma Turşu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
Yeşil Domates Ve Cin Biberi Turşusu Tarifi İçin Malzemeler *üç kilo yeşil domates *iki kilo cin biberi *bir orta boy hazır üzüm sirkesi *bir yemek kaşığı toz şeker *bir yemek kaşığı limon tuzu *üç yemek kaşığı iri turşu tuzu *üç tane irice baş sarımsak *üç bardak su *turşuları bırakmak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
Fasulye Turşusu Tarifi İçin Malzemeler 2 kg fasulye 2 baş sarımsak 100 gr acı biber 4 bardak sirke 2 çorba kaşığı limon tuzu 1 avuç nohut Yarım demet maydanoz Yarım demet dereotu Yarım demet nane 2 kg kadar içme suyu Kaç Kişilik: 1214 Hazırlama: 40dk Fasulye Turşusu Tarifi Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
74
Fellah Turşusu Hatay Yöresi Tarifi İçin Malzemeler *4 adet patlıcan *4 adet sivri biber *3 diş sarımsak (isteğe göre) *1 kase sumak (Sumak toz veya tane) *Tuz Fellah Turşusu Hatay Yöresi Tarifi Yapılışı Biberleri yıkayıp uzunlamasına ikiye keselim, tohumlarını ayıklayıp iri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
858,474Konular
981,222Mesajlar
29,547Kullanıcılar
sonertSon üye
Üst Alt