iltasyazilim
FD Üye
Kaynatmadan Biber Salçası Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*10 kilo kırmızı salçalık biber
*4 yemek kaşığı iri salça tuzu
*1 fincan zeytinyağı
Kaynatmadan Biber Salçası Yapımı Tarifi Yapılışı Salçalık biberler yıkanır Çekirdekleri çıkarılıp iri parçalara bölünür İsterseniz rondoda isterseniz kıyma makinasında incecik kıyılır Tepsilere alınıp balkonda güneş gören tarafa alınır Her gün karıştırılır Başlangıçta sulanıyor ama ikinci günden sonra suyunu çekmeye başlıyor Katılaştıktan sonra tuz serpilip iyice karıştırılır Tuzlu halde bir gün daha bekletilir cam kavanoza alınmadan önce zeytinyağı eklenip karıştırılır Kavanozun ağzı sıkıca kapatılır Afiyet olsun
Bu miktar biberden 2 kiloya yakın salça çıkıyor Miktarı ona göre artırıp eksiltebilirsiniz
Toplam 5 gün sürdü kıvama gelip kaldırması Ama bizde hava güneşli ve sıcaktı
Kullanacağınız tuz mutlaka salçalık olmalı ( Kaya tuzu kullandım) siz iri tuz kullanabilirsiniz Ama kullanmadan önce havanda döverek kullanın ki erime problemi olmasın
Tuz ekleyeceğiniz zaman salça hafif sulu olursa tuzun erimesi daha kolay oluyor
Tamamen katılaşmadan kaldırmayın içinde hiç su kalmamalı Yapacaklara şimdiden kolay gelsin
*10 kilo kırmızı salçalık biber
*4 yemek kaşığı iri salça tuzu
*1 fincan zeytinyağı
Kaynatmadan Biber Salçası Yapımı Tarifi Yapılışı Salçalık biberler yıkanır Çekirdekleri çıkarılıp iri parçalara bölünür İsterseniz rondoda isterseniz kıyma makinasında incecik kıyılır Tepsilere alınıp balkonda güneş gören tarafa alınır Her gün karıştırılır Başlangıçta sulanıyor ama ikinci günden sonra suyunu çekmeye başlıyor Katılaştıktan sonra tuz serpilip iyice karıştırılır Tuzlu halde bir gün daha bekletilir cam kavanoza alınmadan önce zeytinyağı eklenip karıştırılır Kavanozun ağzı sıkıca kapatılır Afiyet olsun
Bu miktar biberden 2 kiloya yakın salça çıkıyor Miktarı ona göre artırıp eksiltebilirsiniz
Toplam 5 gün sürdü kıvama gelip kaldırması Ama bizde hava güneşli ve sıcaktı
Kullanacağınız tuz mutlaka salçalık olmalı ( Kaya tuzu kullandım) siz iri tuz kullanabilirsiniz Ama kullanmadan önce havanda döverek kullanın ki erime problemi olmasın
Tuz ekleyeceğiniz zaman salça hafif sulu olursa tuzun erimesi daha kolay oluyor
Tamamen katılaşmadan kaldırmayın içinde hiç su kalmamalı Yapacaklara şimdiden kolay gelsin