iltasyazilim
FD Üye
Kaysefe Tarifi İçin Malzemeler
*1 küçük kase kuru kayısı
*1 çay bardağı şeker isteğe göre artabilir ya da azaltılabilir
*3 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
*2 yemek kaşığı tereyağı
Kaysefe Tarifi Yapılışı Kayısılar yıkanır İki su bardağı su ve şeker ile haşlanır Hoşaf kadar eriyecek kadar pişirilmez Ama sert de bırakılmaz Yaklaşık on dakika yeterli Sonra içerisinde kalan suyu ile beraber tabağa alınır Üzerine eritilmiş tereyağı dökülür Yağ da isteğe göre artırılıp azaltılabilir Üzerine ceviz de dökülür afiyetle yenir
*1 küçük kase kuru kayısı
*1 çay bardağı şeker isteğe göre artabilir ya da azaltılabilir
*3 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
*2 yemek kaşığı tereyağı
Kaysefe Tarifi Yapılışı Kayısılar yıkanır İki su bardağı su ve şeker ile haşlanır Hoşaf kadar eriyecek kadar pişirilmez Ama sert de bırakılmaz Yaklaşık on dakika yeterli Sonra içerisinde kalan suyu ile beraber tabağa alınır Üzerine eritilmiş tereyağı dökülür Yağ da isteğe göre artırılıp azaltılabilir Üzerine ceviz de dökülür afiyetle yenir