Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kayseri Açma Kete Tarifi

Kayseri Açma Kete Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kayseri Açma Kete Tarifi İçin Malzemeler

*1 kg süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tepeleme tuz
*2 yemek kaşığı toz şeker
*1 paket insant maya aldığı kadar un

Üzeri için;


*2 yumurta sarısı

Ara katlarına sürmek için;


*250 gr margarin veya tereyağı veyahutta tahin yağı

İç harcı için;


*1 çay bardağı sıvı yağ
*3 su bardağı un

Kayseri Açma Kete Tarifi Yapılışı Mükemmel bir lezzet özellikle doyurucu tok tutan bir tarif ketemizin yapımına önce iç harcımızı hazırlayarak başlayalım Bir tavaya sıvı yağ ve unu alıp ocakta biraz kavurup soğumaya bırakalım Başka bir kapta yağımızı eritelim Sonra hamurumuzu yoğurmak için geniş bir kaba un dışında bütün malzemelerini ekleyip karıştıralım Daha sonra azar azar unu ekleyip yoğuralım Kulak memesinden biraz daha yumuşak hamur elde edelim Yaklaşık olarak bir saat kadar mayalandıralım Mayalanan hamuru altı eşit parçaya bölelim Beze haline getirelim her bezeyi ayrı ayrı daire şeklinde orta incelikte bir hamur açalım Açtığımız hamurun her tarafını eşit şekilde yağlayıp diğer açtığımız hamuru da üzerine serip onuda eşit şekilde yağlayıp rulo şeklinde katlayalım ( Altı bezemizi üst üste ikişer ikişer olmak üzere üç tane ayrı ayrı rulolar oluyor) bu işlemi bezeler bitene kadar tekrarlayalım Sonra ruloları dört parmak genişliğinde kesip merdane ile tabak genişliğinde açıp iç harcımızı ilave edip zarf şeklinde katlayıp tepsiye dizelim Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede pişirelim ( katlandığınız taraf altta kalacak şekilde olacak )
Afiyet olsun
 

Similar threads

Cevizli Açma Kete Tarifi İçin Malzemeler *3 su bardağı ılık süt *1 çay bardağı sıvı yağ *1 paket instant maya *1 tatlı kaşığı tuz *1 çay kaşığı şeker *Aldığı kadar un İçi harcı için; *1 su bardağı un *Yarım çay bardağı sıvı yağ *1 çay bardağı ceviz içi Arası için; *200 gr...
Cevaplar
0
Görüntüleme
79
Kete Börek Açma Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: *4 su bardağı süt *1 su bardağı su *1 su bardağı sıvı yağ *4 yemek kaşığı şeker *1 5 yemek kaşığı tuz *1 paket yaş maya *2 yumurta akı *Aldığı kadar un Arasına sürmek için; *1 paket margarin *Yarım çay bardağı sıvı yağ *4 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
Açma Kete Tarifi İçin Malzemeler *2 su bardağı ılık süt *1 su bardağı ılık su *1 5 su bardağı sıvı yağ *1 adet yaş maya *2 adet yumurta (Sarısı üzerine) *1 5 yemek kaşığı şeker *1 yemek kaşığı tuz *Aldığı kadar un Arasına sürmek için *250 gram margarin veya tereyağı Üzerini...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
Açma Kete Tarifi İçin Malzemeler *2 yumurta akı (sarısı üzerine) *2 su bardağı ılık süt *2 paket yaş maya *1 su bardağı sıvı yağ *1 çorba kaşığı tuz *1 çorba kaşığı nişasta *4 çorba kaşığı şeker *Alabildiğine un ARA KATLAR İÇİN; *1 paket margarin *1 çorba kaşığı tahin AÇMAK...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Açma Kete (Kat Kat) Tarifi İçin Malzemeler *2 su bardağı süt *1 su bardağı sıvı yağ *1 su bardağı su *1 tane yaş maya *1 yemek kaşığı sirke *2 yemek kaşığı şeker *1 tatlı kaşığından biraz fazla tuz *Aldığı kadar un *2 tane yumurta ( sarısı yüzüne akı içine ) Hamura sürmek için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
123
858,496Konular
982,224Mesajlar
30,138Kullanıcılar
mcraneSon üye
Üst Alt