iltasyazilim
FD Üye
Kayseri Açma Kete Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tepeleme tuz
*2 yemek kaşığı toz şeker
*1 paket insant maya aldığı kadar un
Üzeri için;
*2 yumurta sarısı
Ara katlarına sürmek için;
*250 gr margarin veya tereyağı veyahutta tahin yağı
İç harcı için;
*1 çay bardağı sıvı yağ
*3 su bardağı un
Kayseri Açma Kete Tarifi Yapılışı Mükemmel bir lezzet özellikle doyurucu tok tutan bir tarif ketemizin yapımına önce iç harcımızı hazırlayarak başlayalım Bir tavaya sıvı yağ ve unu alıp ocakta biraz kavurup soğumaya bırakalım Başka bir kapta yağımızı eritelim Sonra hamurumuzu yoğurmak için geniş bir kaba un dışında bütün malzemelerini ekleyip karıştıralım Daha sonra azar azar unu ekleyip yoğuralım Kulak memesinden biraz daha yumuşak hamur elde edelim Yaklaşık olarak bir saat kadar mayalandıralım Mayalanan hamuru altı eşit parçaya bölelim Beze haline getirelim her bezeyi ayrı ayrı daire şeklinde orta incelikte bir hamur açalım Açtığımız hamurun her tarafını eşit şekilde yağlayıp diğer açtığımız hamuru da üzerine serip onuda eşit şekilde yağlayıp rulo şeklinde katlayalım ( Altı bezemizi üst üste ikişer ikişer olmak üzere üç tane ayrı ayrı rulolar oluyor) bu işlemi bezeler bitene kadar tekrarlayalım Sonra ruloları dört parmak genişliğinde kesip merdane ile tabak genişliğinde açıp iç harcımızı ilave edip zarf şeklinde katlayıp tepsiye dizelim Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede pişirelim ( katlandığınız taraf altta kalacak şekilde olacak )
Afiyet olsun
*1 kg süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tepeleme tuz
*2 yemek kaşığı toz şeker
*1 paket insant maya aldığı kadar un
Üzeri için;
*2 yumurta sarısı
Ara katlarına sürmek için;
*250 gr margarin veya tereyağı veyahutta tahin yağı
İç harcı için;
*1 çay bardağı sıvı yağ
*3 su bardağı un
Kayseri Açma Kete Tarifi Yapılışı Mükemmel bir lezzet özellikle doyurucu tok tutan bir tarif ketemizin yapımına önce iç harcımızı hazırlayarak başlayalım Bir tavaya sıvı yağ ve unu alıp ocakta biraz kavurup soğumaya bırakalım Başka bir kapta yağımızı eritelim Sonra hamurumuzu yoğurmak için geniş bir kaba un dışında bütün malzemelerini ekleyip karıştıralım Daha sonra azar azar unu ekleyip yoğuralım Kulak memesinden biraz daha yumuşak hamur elde edelim Yaklaşık olarak bir saat kadar mayalandıralım Mayalanan hamuru altı eşit parçaya bölelim Beze haline getirelim her bezeyi ayrı ayrı daire şeklinde orta incelikte bir hamur açalım Açtığımız hamurun her tarafını eşit şekilde yağlayıp diğer açtığımız hamuru da üzerine serip onuda eşit şekilde yağlayıp rulo şeklinde katlayalım ( Altı bezemizi üst üste ikişer ikişer olmak üzere üç tane ayrı ayrı rulolar oluyor) bu işlemi bezeler bitene kadar tekrarlayalım Sonra ruloları dört parmak genişliğinde kesip merdane ile tabak genişliğinde açıp iç harcımızı ilave edip zarf şeklinde katlayıp tepsiye dizelim Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede pişirelim ( katlandığınız taraf altta kalacak şekilde olacak )
Afiyet olsun