iltasyazilim
FD Üye
Kayseri Ketesi (Detaylı Anlatım) Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı tuz
*1 paket yas maya
*9 su bardağı un
*3 yumurta (beyazlar hamurda kullanılacak sarıları üzerine)
*Susam
*Çörek otu
*1 paket margarin yada 200 gram tereyağ
*1 yemek kaşığı tahin
Kayseri Ketesi (Detaylı Anlatım) Tarifi Yapılışı Herkese merhabalar çok güzel bir tarifle daha buradayım
Kayseride yaşayan biri olaraktan kayseri ketesi yapmamak olmazdı Kayseri ketesinin bir çok çeşidi var ve eminim kayserililer daha güzel yapıyorlardır İçine un kavurup koyanlarda var ama ben bugün farklı bir versiyonunu göstermek istiyorum sizlere?Geçelim tarife
Sütümüzü ve sıvı yağı küçük bir tencereye koyup, ocağa alıyoruz ılık olacak şekilde ocaktan alıyoruz Yoğurma kabımıza döküyoruz Mayamızı, şekeri tuzu ve yumurtanın aklarınıda koyup hafif maya eriyene kadar karıştırıyoruz Daha sonra unu yavaş yavaş ekliyoruz Sert bir hamur değil yumuşak bir hamur elde edeceğiz O yüzden un miktarını yavaş yavaş eklersek kıvamı daha çabuk tutturabiliriz?üzerini kapatıp 45 dk mayalanmaya bırakıyoruz Tavamıza bir paket margarin veya tereyağı eritiyoruz Eriyen yağı ocaktan alıp içerisine bir kaşık tahini ekleyip karıştırıyoruz Mayalanan hamuru 6 bezeye bölüyoruz Bezeler biraz büyükçe oluyor, endişelenmeyin Tek tek her birini 40 cm açıp üzerine yağ ve tahin karışımından sürüp üst üste diziyoruz Daha sonra uçlarını iki yanınıda üst üste kapatıp, buzdolabına bir saat yağlar donsun diye dolaba koyuyoruz 1 saat geçtikten sonra hamuru iki parmak enliğinde kesiyoruz ve her birini avuç büyüklüğünde açıyoruz ve ortadan ikiye kesip kare şekli verip tepsiye diziyoruz Açma işleminde un kullanabilirsiniz Oklavanız yapışmasın diye? üzerine yumurta sürüp çörek otu ve susamda ekleyip bir 15 dk daha tepside dinlendirip 240 derecelik önceden ısınmış fırından 3035 dk pişiriyoruz Biraz meşakkatli olsa da tadı nefis oluyor??Buzluktada saklayabilirsiniz herkese şimdiden afiyet olsun
*3 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı tuz
*1 paket yas maya
*9 su bardağı un
*3 yumurta (beyazlar hamurda kullanılacak sarıları üzerine)
*Susam
*Çörek otu
*1 paket margarin yada 200 gram tereyağ
*1 yemek kaşığı tahin
Kayseri Ketesi (Detaylı Anlatım) Tarifi Yapılışı Herkese merhabalar çok güzel bir tarifle daha buradayım
Kayseride yaşayan biri olaraktan kayseri ketesi yapmamak olmazdı Kayseri ketesinin bir çok çeşidi var ve eminim kayserililer daha güzel yapıyorlardır İçine un kavurup koyanlarda var ama ben bugün farklı bir versiyonunu göstermek istiyorum sizlere?Geçelim tarife
Sütümüzü ve sıvı yağı küçük bir tencereye koyup, ocağa alıyoruz ılık olacak şekilde ocaktan alıyoruz Yoğurma kabımıza döküyoruz Mayamızı, şekeri tuzu ve yumurtanın aklarınıda koyup hafif maya eriyene kadar karıştırıyoruz Daha sonra unu yavaş yavaş ekliyoruz Sert bir hamur değil yumuşak bir hamur elde edeceğiz O yüzden un miktarını yavaş yavaş eklersek kıvamı daha çabuk tutturabiliriz?üzerini kapatıp 45 dk mayalanmaya bırakıyoruz Tavamıza bir paket margarin veya tereyağı eritiyoruz Eriyen yağı ocaktan alıp içerisine bir kaşık tahini ekleyip karıştırıyoruz Mayalanan hamuru 6 bezeye bölüyoruz Bezeler biraz büyükçe oluyor, endişelenmeyin Tek tek her birini 40 cm açıp üzerine yağ ve tahin karışımından sürüp üst üste diziyoruz Daha sonra uçlarını iki yanınıda üst üste kapatıp, buzdolabına bir saat yağlar donsun diye dolaba koyuyoruz 1 saat geçtikten sonra hamuru iki parmak enliğinde kesiyoruz ve her birini avuç büyüklüğünde açıyoruz ve ortadan ikiye kesip kare şekli verip tepsiye diziyoruz Açma işleminde un kullanabilirsiniz Oklavanız yapışmasın diye? üzerine yumurta sürüp çörek otu ve susamda ekleyip bir 15 dk daha tepside dinlendirip 240 derecelik önceden ısınmış fırından 3035 dk pişiriyoruz Biraz meşakkatli olsa da tadı nefis oluyor??Buzluktada saklayabilirsiniz herkese şimdiden afiyet olsun