Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kayseri Ketesi

Kayseri Ketesi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
4 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
2 paket yaş maya
5 adet yumurta sarıları
Dışına akları
İçine;

Aldığı kadar un (iç malzeme)
1 su bardağı sıvı yağ
230 su bardağı un
Ceviz
Tereyağ

Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum Harika bir lezzet evet şimdi başlayalım Sütü ılık hale getirelim Suyu da aynı şekilde suyun içine mayayı bırakalım Şeker atalım kabarsın sonra tuzu yumurtaların aklarını bütün malzemeleri yoğuralım Hamur sert olmasın elinizi bırakması için sıvı yağ kullanın sonra üzerini kapatalım Mayalanmaya bırakalım Bir taraftan da iç malzemesini hazırlayalım Sıvı yağı bir tavaya alalım Isındıktan sonra unu ilave edelim Kokusu çıkana kadar kavuralım Fazla kavrulmasın sonra altını kapatalım Biraz soğuduktan sonra dövülmüş ceviz ilave edelim Evet şimdi artık başlayalım hamurdan bezeler alalım büyükçe açalım açtığımız bezenin üzerine önceden dışarı çıkarılmış yumuşak tereyağı sürelim Sonra rulo yapalım 10 santimlik arayla keselim Uzunlamasına tepesine bastıranın tepsiye koyup buzdolabında 20 dakika beklesin Sonra bezeleri oklavayla çay tabağı büyüklüğünde yuvarlak açalım İç malzemeden koyalım kenarlarını karşılıklı kapatalım Kare hale gelsin sonra çevir Üzerine biraz bastırın Tepsiye dizelim Yumurta sürüp istenirse susam, çörek otu serpilir 200 derecelik fırında pişir Biraz zahmetli ama çok güzel oluyor afiyet olsun

Kaynak : nefisyemektariflericom
 

Similar threads

Puf Puf İçli Börek Tarifi İçin Malzemeler *4 su bardağı un *1 çay kaşığı kuru maya *1 çay kaşığı tuz *Aldığı kadar su İç harcı için; *6 tane patates *1 tane kuru soğan *1 çay kaşığı tuz *1 çay kaşığı pulbiber *Yarım demet maydanoz *1 tatlı kaşığı biber salçasI *Yarım çay bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
Ispanaklı Börek (El Açması) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru; *2 su bardağı su *Yarım çay bardağı sıvı yağ *5 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz İç malzemesi; *750 gram ıspanak *Yarım çay bardağı sıvı yağ *2 adet kuru soğan *2 tatlı kaşığı pul biber *1 tatlı kaşığı tuz Ispanaklı Börek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
Erzurum Ketesi (Orjinal Tarif) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: *2 yumurta akı içine sarıları üzerine *2 su bardağı ılık süt *1 su bardağı ılık su *1 paket instant maya (yaş maya da olur) *1 tatlı kaşığı tuz *1,5 tatlı kaşığı toz şeker *Aldığı kadar un İçine: *100 gram tereyağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
86
El Böreği (Erzurum Yöresi) Tarifi İçin Malzemeler *1 çay bardağı süt *(Ben genelde bayatlamış sütleri değerlendiriyorum) *1 su bardağı su *Tuz *1 küçük paketlerden toz maya Kızartmak için; *Sıvı yağ İç malzeme olarak *İstediğiniz harcı hazırlarsınız *Ben kıyma soğan biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
76
Ispanaklı Peynirli Ekmeğim Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için : *3 su bardağı un *Yarım paket yaş maya *1 çay bardağı yoğurt *Tuz *su İç harcı için : *Yarım kilo ıspanak *200 gram kaşar loru *1 orta boy soğan *3 diş sarımsak *Sıvı yağ *Tuz Ispanaklı Peynirli Ekmeğim Tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
98
858,496Konular
982,224Mesajlar
30,138Kullanıcılar
mcraneSon üye
Üst Alt