iltasyazilim
FD Üye
Kayseri köftesi tarifi resimli
Kayseri köftesi tarifi
Kayseri köftesi
Malzemeler :
Yarım kilo koyun kıyması 1 Adet soğan 1 Adet yumurta 2 Çorba kaşığı margarin 1 Demet maydanoz 1 Kilo patates 1 Dilim ekmek içi Yarım kilo domates 1 Tutam kimyon 1 Çay kaşığı yenibahar Karabiber, tuzlu Süt
Yapılışı:
Büyük ve yayvan bir barbar rendelenmiş soğanı, kıymayı, sütte ıslattıktan daha sonra ufalanmış ekmek içini, kıyılmış maydanozun yarısını, yumurtayı, yeteri dek tuz, kimyon, yenibahar ve karabiberi alın 23 Kaşık suyla karıştırarak adamakıllı yoğurun Kıymalı karışımın yoğrulması sona erince, kıymadan küçük parçalar alın Islak iki avucunuzun aralarında yuvarladıktan sonradan bastırarak yassılaştırın giderken patateslerin kabuklarını soyun Birer parmak kalınlığında yuvarlak dilimlere doğrayıp, tuz soğuk suya atın Patatesleri yıkayıp, kurulayın Tavada eritilen margarin içine atın Karıştırarak 12 dakika kızartın Patatesleri tavadan alıp, yuvarlak bir tepsiye yanyana sıralayın Üzerlerine de köfteleri oturtun Son olarak kabukları soyulup, yuvarlak dilimlere doğranmış domatesleri yerleştirin Tuzlu serpip, tepsiyi orta ısılı fırına sürün Köftelerle patatesler pişince, tepsiyi fırından çıkarın Yemeğin biçimini bozmadan servis tabağına aktarın Üzerine kalan kıyılmış maydanozu serpip, sıcak olarak servis yapın *
Kayseri köftesi tarifi
Kayseri köftesi
Malzemeler :
Yarım kilo koyun kıyması 1 Adet soğan 1 Adet yumurta 2 Çorba kaşığı margarin 1 Demet maydanoz 1 Kilo patates 1 Dilim ekmek içi Yarım kilo domates 1 Tutam kimyon 1 Çay kaşığı yenibahar Karabiber, tuzlu Süt
Yapılışı:
Büyük ve yayvan bir barbar rendelenmiş soğanı, kıymayı, sütte ıslattıktan daha sonra ufalanmış ekmek içini, kıyılmış maydanozun yarısını, yumurtayı, yeteri dek tuz, kimyon, yenibahar ve karabiberi alın 23 Kaşık suyla karıştırarak adamakıllı yoğurun Kıymalı karışımın yoğrulması sona erince, kıymadan küçük parçalar alın Islak iki avucunuzun aralarında yuvarladıktan sonradan bastırarak yassılaştırın giderken patateslerin kabuklarını soyun Birer parmak kalınlığında yuvarlak dilimlere doğrayıp, tuz soğuk suya atın Patatesleri yıkayıp, kurulayın Tavada eritilen margarin içine atın Karıştırarak 12 dakika kızartın Patatesleri tavadan alıp, yuvarlak bir tepsiye yanyana sıralayın Üzerlerine de köfteleri oturtun Son olarak kabukları soyulup, yuvarlak dilimlere doğranmış domatesleri yerleştirin Tuzlu serpip, tepsiyi orta ısılı fırına sürün Köftelerle patatesler pişince, tepsiyi fırından çıkarın Yemeğin biçimini bozmadan servis tabağına aktarın Üzerine kalan kıyılmış maydanozu serpip, sıcak olarak servis yapın *