kayseri köftesi Malzemesi:Ekmek (2 dilim bayat), yarım nehir bardağı süt, 1 orta boy soğan, 1 demet maydanoz, 500 gram kıyma, 1 adet yumurta, 1 tatlı kaşığı tuzlu, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kimyon, yarım tatlı kaşığı yenibahar, 5 orta tepe patates (500 gr) 4 yemek yemek kaşığı sıvı yağ, 2 orta boy domates, 1 su bardağı su (sıcak) Yapılışı: Sebzeleri yıka Ekmeğin kenarlarını çıkart, içini geniş bir kasede sütle ıslat Soğanı cet, yıka, ince ince doğra Maydanozu ayıkla, ince ince kıy, 13'ünü ayır Soğan, maydanoz, kıyma, yumurta, 12 tatlı kaşığı tuzlu ve baharatı ekmeğe ekle, ayrıntılarıyla yoğur Oniki parçaya böl, yuvarla ve yassılt Tepsiye yağı koy, ısıt Patetesleri soyup yarım santimetre kalınlıkta daire şeklinde doğra diz ve çevirerek hafifçe yumuşat, ocağı kapat, kalan tuzu serp Köfteleri patateslerin üzerine yerleştir Domatesleri yarım santimetre kalınlıkta daire şeklinde doğra, köftelerin üzerine koy, suyu ekle önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında 3540 dakika pişir Aklınızda bulunsun: Kayseri yöresinin etli yemeklerindendir Bir Takım yörelerde doğranan patatesler derin yağda kızartıldıktan sonradan tepsiye dizilir Ocak üstünde, kapalı, yayvan bir tencerede de pişirilebilir id