iltasyazilim
FD Üye
Kayseri Mantısı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*125 gram margarin
*1 2 çay kaşığı tarçın
*1 yemek kaşığı pudra şekeri
*1 yumurta
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*1 çay bardağı irmik
*1, 5 su bardağı un
İçi için
*İsteğe bağlı fıstık veya ceviz
Şerbeti için
*3 su bardağı toz şeker
*3 su bardağı su
*Çeyrek limon
Kayseri Mantısı Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Hamur malzemelerinden kulak memesi kıvamında hamur elde edilir
*Cevizden biraz küçük bezelere ayrılır
*Her bezenin içerisine 12 fıstık veya ceviz koyulur ve oval şekil verilir, kenarlardan mantı gibi sıkarak mantı şekli verilir
*Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dk kızarana kadar pişirilir
*Şerbeti için su ve şeker 5 dk kaynatılır ve limon eklenir 5 dk daha kaynatılır
*Soğumaya bırakılır
*Fırından çıkartılan sıcak tatlının ilk sıcağı çıktıktan sonra soğuk şerbet dökülür
*Şerbeti çeken tatlı hazır Afiyet olsun
*125 gram margarin
*1 2 çay kaşığı tarçın
*1 yemek kaşığı pudra şekeri
*1 yumurta
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*1 çay bardağı irmik
*1, 5 su bardağı un
İçi için
*İsteğe bağlı fıstık veya ceviz
Şerbeti için
*3 su bardağı toz şeker
*3 su bardağı su
*Çeyrek limon
Kayseri Mantısı Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Hamur malzemelerinden kulak memesi kıvamında hamur elde edilir
*Cevizden biraz küçük bezelere ayrılır
*Her bezenin içerisine 12 fıstık veya ceviz koyulur ve oval şekil verilir, kenarlardan mantı gibi sıkarak mantı şekli verilir
*Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dk kızarana kadar pişirilir
*Şerbeti için su ve şeker 5 dk kaynatılır ve limon eklenir 5 dk daha kaynatılır
*Soğumaya bırakılır
*Fırından çıkartılan sıcak tatlının ilk sıcağı çıktıktan sonra soğuk şerbet dökülür
*Şerbeti çeken tatlı hazır Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.