iltasyazilim
FD Üye
Kayseri Usulü Katmer Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*6 su bardağı un
*2 su bardağı su
*2 çay kaşığı tuz
*Yarım tereyağı
*Yarım su bardağı sıvı yağ
Kayseri Usulü Katmer Yapımı Tarifi Yapılışı Un, su ve tuzu geniş bir kapta kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun Yoğurulan hamuru 78 beze şeklinde ayırın Her bir bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde oklava ile açın (Ne kadar ince açarsanız o kadar çıtır çıtır olur ) Tereyağını tavada kızdırıp sıvı yağı da ekleyip karıştırın Karıştırılan yağları fırça yardımıyla hamura sürüp rulo şeklinde yuvarlayın ve gül yapın ( Hamuru 3 4 saat buzdolabında bekletirseniz daha güzel olur ) Daha sonra tavanıza bir tatlı kaşığı sıvı yağ ekleyip pişirin, her birini bu şekilde tekrarlayın Afiyet olsun
*6 su bardağı un
*2 su bardağı su
*2 çay kaşığı tuz
*Yarım tereyağı
*Yarım su bardağı sıvı yağ
Kayseri Usulü Katmer Yapımı Tarifi Yapılışı Un, su ve tuzu geniş bir kapta kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun Yoğurulan hamuru 78 beze şeklinde ayırın Her bir bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde oklava ile açın (Ne kadar ince açarsanız o kadar çıtır çıtır olur ) Tereyağını tavada kızdırıp sıvı yağı da ekleyip karıştırın Karıştırılan yağları fırça yardımıyla hamura sürüp rulo şeklinde yuvarlayın ve gül yapın ( Hamuru 3 4 saat buzdolabında bekletirseniz daha güzel olur ) Daha sonra tavanıza bir tatlı kaşığı sıvı yağ ekleyip pişirin, her birini bu şekilde tekrarlayın Afiyet olsun